Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

17 milliárd esélyteremtésre

2017. July 10. 14:19
17 milliárd esélyteremtésre

Novák Katalin, család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár a fonyódligeti Erzsébet-táborban jelentette be, hogy több mint 17 milliárd forintból valósulhatnak meg esélyteremtő programok az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program részeként hét táborban.

Pályázati feltétel volt, hogy hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű, illetve fogyatékossággal élő gyermekek táboroztatását is vállalják a pályázók, és saját táborhelyeiken önkénteseket is bevonjanak a 2017 és 2020 között zajló programokba. Tíz pályázó közül az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány 13,5 milliárd forintot nyert el.

 

Esélyteremtő programok több mint 17 milliárd forintból hét táborban

Az Erzsébek-táborokban a négy év alatt összesen mintegy százezer fiatal vehet részt Fonyódligeten és Zánkán

 

Az Erzsébet-táborokban évente csaknem százezer gyereknek nyújtanak kikapcsolódási lehetőséget, a jövőben kiemelt cél lesz a digitális kompetenciafejlesztés: megtanítják a fiatalokat a biztonságos internethasználatra és a digitális eszközök kezelésére. A 17,39 milliárd forintból további hat helyszínen valósulhatnak meg esélyteremtő táborok 2017-2020 között köznevelési intézmények 1-11 évfolyamos tanulói számára.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu