Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.19. - Tuesday, József napja van.

Belföldi hírek

1500 milliárdos adócsökkentés

2018. February 04. 08:51
1500 milliárdos adócsökkentés

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek adott interjúben hangsúlyozta: hat év alatt 1500 milliárdos adócsökkentést hajt végre az állam, azért, hogy a magyar munkavállalók fizetése minél nagyobb mértékben növekedjen.

A miniszter kiemelte, hogy az illegális migráció támogatása helyett versenyképessé kell tenni a magyar fizetéseket és a kisebb hazai vállalkozásokat. Szavai szerint az illegálisan érkező emberek nem oldják meg a helyi munkaerőgondokat, és a demográfiai problémákat, míg a közbiztonságra kockázatot jelent. "Ez ügyben lényeges mozzanat volt a fizikai határzár megépítése, valamint a következetes határőrizet fenntartása. A kormány másik fontos feladata, hogy a magyar munkaerőgondokat a magyar emberek és az itteni vállalkozások bevonásával, támogatásával oldja meg" - mondta.

 

1500 milliárdos adócsökkentés hat év alatt

Azért, hogy a magyar munkavállalók fizetése minél nagyobb mértékben növekedjen, hat év alatt 1500 milliárdos adócsökkentést hajt végre az állam

 

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy az eredmények látványosak: a munkanélküliség Magyarországon négy százalék körül mozog, és majdnem nyolcszázezerrel dolgoznak többen, mint 2010-ben.  "Ma Magyarország szedi a legkisebb társasági adót, a személyi jövedelemadónk pedig a második legalacsonyabb az Európai Unióban, én elsősorban mégis a 2016-os bérmegállapodást emelem ki" - fogalmazott a lapban. Varga Mihály hozzátette: minden új kezdeményezésben igyekeznek alakító módon részt venni. Példaként említette, hogy szeretnék, ha növekedne a magyar kkv-k versenyképessége, termelékenysége. Jelezte: a fizetések versenyképessége mellett ugyanis arra is szükség van, hogy a zömében magyar tulajdonú kisebb cégek fel tudják venni a versenyt a nemzetközi szereplőkkel.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu