Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

15 milliárdos kórházfejlesztési pályázat

2017. March 30. 13:37
15 milliárdos kórházfejlesztési pályázat

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára közölte, hogy a kórházak fejlesztésére kiírt múlt évi pályázat olyan lehetőséget teremtett az egészségügyi intézményeknek, amelynek segítségével működésük hatékonyabbá tehető úgy, hogy közben javul az egészségügyi ellátás minősége és a betegbiztonság is.

Emlékeztetett rá, hogy november 30-i határidővel írták ki azt a pályázatot, amelynek célja a fekvőbeteg-szakellátó intézmények fenntartási költségeinek csökkentése, az adósságtermelés megelőzése a működési infrastrukturális feltételek javításával. További célkitűzés az ellátások szakmai színvonalának növelése, a szakmai és üzemeltetési szolgáltatások hatékony és költségtakarékos átalakítása. Tájékoztatása szerint a pályázatnak köszönhetően a kórházak infrastrukturálisan fejlődnek, bővül az eszközparkjuk, és a gazdaságilag hatékony és betegbarát intézményi működést tudnak kialakítani.

 

A 15 milliárdos kórházfejlesztési pályázattal javul az ellátás minősége és a betegbiztonság

A 15 milliárdos kórházfejlesztési pályázattal javul az ellátás minősége és a betegbiztonság

 

Rétvári Bence kitért arra is, hogy támogatott projektek csaknem felét konzorciális együttműködésben valósítják meg az intézmények. Összegzése szerint az ÁEEK-OEP-Emmi közötti együttműködésben kiírt és megvalósuló, 15 milliárd forint összegű pályázat olyan lehetőséget teremtett az egészségügyi intézményeknek, amelynek segítségével az érintett intézmények működése hatékonyabbá tehető úgy, hogy közben javul az egészségügyi ellátás minősége és a betegbiztonság is. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu