Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.24. - péntek, Gellért napja van.

Belföldi hírek

1,5 milliárdos fejlesztések Balatonfüreden

2021. július 02. 11:16
1,5 milliárdos fejlesztések Balatonfüreden

A Balaton északi-partjának egyik legnépszerűbb településén, Balatonfüreden több mint 1,5 milliárd forintos turisztikai fejlesztéseket adtak át.

Projektzárót tartottak Balatonfüreden, ahol bejelentették, hogy összesen több mint 1,5 milliárd forintos beruházások valósultak meg. A beruházásokból a tóparti város turisztikáját fejlesztették. A rendezvényen a város polgármestere, Bóka István elmondta, hogy a 1,5 milliárd forintos fejlesztés nagyrésze a 2019-es vizes világbajnokságra készült mélygarázs feletti területen valósult meg.

 

Balatonfüred egyik fő célja, hogy a turisták gyógyhelyként is megismerjék a várost, hiszen többek között ebből a célból kapták meg az 1,526 milliárd forintos támogatást, amelyből fejlesztéseket hajtottak végre. A beruházás részeként négy épületet alakítottak ki a balatonfüredi Zákonyi Ferenc utcában. A négy új épületben üzleteket, vendéglátóhelyeket, kiállítótereket, illetve turisztikai információs pontokat hoztak létre. A négy épület közötti pihenőparkban még egy látványos szökőkút is kivitelezésre került.

 

Ezentúl még több kínálattal és látnivalóval várja a turistákat Balatonfüred

 

"Szintén a projekt része az a szezonális, téli, 900 négyzetméteres műjégpálya, melyet már két éve birtokba vehetett a közönség. A pandémia miatt idén nem tudott kinyitni a jégpálya, de az első szezonban csaknem 17 ezer látogatója volt" - tette hozzá Bóka István.

 

A fejlesztési program másik fő fókusza a Balaton Szabadidő és Konferenciaközpont területén lévő szabadtéri színpad felújítása volt. Ennek keretében lefedték a 600 férőhelyes nézőteret, hogy rossz idő esetén is megtarthatók legyenek a rendezvények, továbbá korszerűsítették az öltözőket.

 

A programhoz Balatonfüred közel 1 milliárd forintos vissza nem térítendő uniós támogatást kapott, amelyhez az önkormányzat közel 600 ezer forinttal járult hozzá, így valósult meg a több, mint 1,5 milliárdos fejlesztés.

 

Forrás: MTI

CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu