Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.10.28. - csütörtök, Simon napja van.

Belföldi hírek

15 milliárd forintos gyár bővítést hajt végre a Mars

2021. szeptember 20. 14:07
15 milliárd forintos gyár bővítést hajt végre a Mars

Kisállateledel gyárát bővíti a Mars Magyarországon, amellyel 120 új munkahelyet hoznak létre.

Gyárbővítő beruházást indít Magyarországon a Mars. A cég 15 milliárd forintból növeli kisállateledel gyárának kapacitását a Csongrád-Bokros telephelyen, amelynek eredményeképp 120 új munkavállalót is fel fognak venni.

 

A Mars Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft. már jelenleg is 1000 embert foglalkoztat a Csongrád mellett lévő üzemében, továbbá 50 országba exportálják a termékeiket.

 

A magyar piacra már közel 30 éve, 1992-ben lépett be a Mars élelmiszeripari világcég. A Mars ma már három kategóriában működik Európában: az édességek, az élelmiszerek és a magyarországi gyárhoz is kapcsolódó kisállateledelek piacán. A csongrád-bokrosi telephelyen évente közel 150 ezer tonna kisállateledelt állítanak elő.

 

A jelenlegi fejlesztések a kisállateledelek előállítási technológiáit érintik

 

A 15 milliárd forintos fejlesztés még szeptemberben elindul és 2022 végére fejeződik be. A projekt részeként a Mars a technológiáját és a kutatás-fejlesztési programjait is modernizálja. A cég gépészmérnököket, villamosmérnököket, minőségbiztosítási és élelmiszertechnológiai-mérnököket, valamint munkavédelmi és termelési szakembereket is keres majd a beruházás közben és után.

 

A beruházást azért a magyarországi gyár nyerte, mert a globális cégcsoport bízik a magyar gazdaságban és elégedettek a telephely eredményeivel, a munkavállalók teljesítményével.

 

Forrás és képek: MTI, Mars, Invest In Csongrad, Profit7
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu