Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.20. - hétfő, Friderika napja van.

Belföldi hírek

14,5 milliárd forintos fejlesztés Karcagon és Nyírlugoson

2021. június 14. 12:10
14,5 milliárd forintos fejlesztés Karcagon és Nyírlugoson

14,5 milliárd forintos beruházást hajt végre az Agrosprint Zrt. Karcagon és Nyírlugoson, amelyhez a kormány 6 milliárd forintos támogatást biztosít - közölte Szijjártó Péter a cég beruházást bejelentő eseményén.

Az Agrosprint Zrt. fejlesztéseit 6 milliárd forinttal támogatja a magyar kormány - jelentette be Szijjártó Péter az AgroSprint beruházást bejelentő sajtótájékoztatóján. A cég 2 városban, Karcagon és Nyírlugoson hajtja végre a 14,5 milliárd forintos bővítéseket, amelynek köszönhetően 110 új munkahely is létrejön a 2 telephelyen.

 

A külgazdasági és külügyminiszter azt is elmondta, hogy minél hatékonyabban és minél gyorsabban kell véghezvinni a magyar gazdaság járvány utáni újraindítását. Az újraindításnál a kormány leginkább a gazdaság azon szereplőire kíván támaszkodni, amelyek magyar családi kézben vannak. A miniszter szerint azért tudják ilyen gyorsan elkezdeni a gazdaság újraindítását, mert egészségügyi szempontból Magyarország kezelte az egyik legellenállóbban a járványt.

 

Szijjártó Péter az Agrosprint Zrt. sajtótájékoztatóján

 

"A magyar családi tulajdonban lévő vállalkozások ma már számos olyan beruházást hajtanak végre, amelyek nyomán nemcsak itt Magyarországon, hanem a nemzetközi piacokon Európa-szerte is vezető pozícióba kerülnek. Az elmúlt 10 esztendő gazdaságpolitikai stratégiájának köszönhetően létrejött azon magyar családi tulajdonban lévő vállalatoknak egy széles köre, amely a világgazdasági kihívások közepette is képesnek és elég erősnek bizonyult arra, hogy előre tudjanak lépni és új kapacitások létrehozásával új piacokat tudjanak megszerezni." - hangsúlyozta a magyar családi vállalkozások fontosságát Szijjártó Péter.

 

Az AgroSprint beruházása által a legnagyobb kapacitással rendelkező zöldség- és gyümölcsfeldolgozó kapacitás jön létre az országban, amely a kontinensen is az egyik legnagyobbnak mondható. A fejlesztésnek köszönhetően 25 ezer tonnára nőhet a gyártási mennyiség. Szijjártó Péter elárulta, hogy ehhez a kapacitáshoz közel 75 ezer tonna nyersanyagot kell majd feldolgoznia a cégnek, amelyet mind magyar termelőktől kívánnak beszerezni, ezért a fejlesztés a magyar gazdák számára is tartogat előnyöket.

 

Forrás és képek: MTIMTI/Bruzák Noémi
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu