Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

130 új munkahely a Heves megyei Apcon

2017. October 21. 08:00
130 új munkahely a Heves megyei Apcon

Átadták a CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft. új gyártóbázisát Apcon, a kapacitásnövelő beruházás jelentős árbevétel-növekedést tesz lehetővé és 130 új munkahelyet teremt a Heves megyei településen.

 

A több mint 5,6 milliárd forintból megvalósult zöldmezős beruházást a kormány nettó 940 millió forinttal támogatta, az átadáson Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kijelentette, hogy a magyar tulajdonú vállalakozás a nemzetgazdaság gerincét jelentő hazai autóipar egyik sikeres és dinamikusan fejlődő szereplője. A 17 ezer négyzetméteres alapterületű gyártóbázis világszínvonalú, a legkorszerűbb technológiával és munkakörnyezettel alakították ki.

 

A CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft. kapacitásnövelő beruházása 130 új munkahelyet teremt Apcon

A CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft. kapacitásnövelő beruházása 130 új munkahelyet teremt Apcon

 

Kitért arra, hogy a cég 1946-ban alapított jogelődje a rendszerváltást követő privatizáció során olyan külföldi tulajdonosok kezébe került, akik "a jó gazda gondossága helyett csupán profitmaximalizálásra" törekedtek. Ezért különösen nagy eredmény, hogy a közel egy évtizede újra magyar kézbe került vállalatot jelenlegi irányítói nemcsak a csődtől mentették meg, de dinamikusan fejlődő pályára állították - fogalmazott. a cég a vissza nem térítendő állami támogatás mellett a következő években közel 1,9 milliárd forintos fejlesztési adókedvezményt vehet igénybe.

 

 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu