Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

12,9 százalékkal emelkedtek a nettó és bruttó keresetek

2018. April 20. 16:18
12,9 százalékkal emelkedtek a nettó és bruttó keresetek

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint másfél évtizede nem volt ilyen erős béremelkedés, mint idén a január-februári időszakban. A mérsékelt inflációnak köszönhető kimagasló, 10,7 százalékos reálbér-emelkedés a magyar családok anyagi helyzetét érdemben javítja, vásárlóerejét pedig nagyban növeli.

Az NGM kiemeli, hogy a hatéves bérmegállapodás eddig egyértelműen elérte célját, az adócsökkentéssel, illetve a minimálbér és a garantált érminimum emelésével párhuzamosan érdemi béremelkedés valósult meg hazánkban. 62 hónapja töretlenül emelkednek a reálbérek, 2010 óta pedig 56 százalékkal emelkedtek a nettó bérek Magyarországon, ami főként a bérmegállapodásnak és a kormányzat közszférában bevezetett életpálya programjainak köszönhető.

 

12,9 százalékkal emelkedtek a nettó és bruttó keresetek

2010 óta 56 százalékkal emelkedtek a nettó bérek Magyarországon

 

A bérek kétszámjegyű emelkedése a foglalkoztatottság kimagasló növekedése mellett ment végbe, tehát a magyar gazdaság fejlődése egyértelműen jó irányba halad. A bruttó bérek 309 ezer forintra emelkedtek 2018 év elején, a nettó bérek pedig 205 ezer forintra, a családi adókedvezményt is figyelembe véve utóbbi még magasabbra, 214 ezer forintra. A folyamatosan emelkedő reálbérek tovább élénkíthetik a hazai fogyasztást is, ami a magyar gazdaság növekedésére is kedvező hatással lehet az elkövetkezendő időszakban.

 

NGM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu