Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Belföldi hírek

12,5 milliárd forintos beruházással 350 új munkahely jön létre Mélykúton

2017. April 10. 14:22
12,5 milliárd forintos beruházással 350 új munkahely jön létre Mélykúton

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be a mélykúti beruházást, a Hunen Zrt. mintegy 12,5 milliárd forintból épít új víziszárnyas-feldolgozó üzemet, amelyet a kormány 4,4 milliárd forinttal támogat.

Szijjártó Péter szerint a nemzetközi élelmiszerpiac is egyre élesedik, Magyarország pedig egy jól fókuszált, prémium minőségre koncentráló stratégiát hajt végre a nemzetközi versenyképesség érdekében. A beruházás hozzájárul, hogy a magyar élelmiszeripar továbbra is növekedő pályán tudjon maradni. Az élelmiszeriparban is technológiai verseny zajlik, így elengedhetetlen a folyamatos fejlesztés - mutatott rá a miniszter.

 

 A Hunent Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. mintegy 12,5 milliárd forintos beruházással épít új víziszárnyas-feldolgozó üzemet, amellyel 350 új munkahelyet is teremt Mélykúton

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Kiss István, a Hunent Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. elnöke 

 

A mélykúti üzem egész Európában egyedülálló lesz, kapacitásban és technológiai fejlettségben kevés hasonló pecsenyekacsa-vágóhíd és feldolgozóüzem létezik. A munkálatok első ütemében 2018 decemberéig új vágóhíd csarnok, élőállat fogadó csarnok, biológiai szennyvíztisztító és automatizált hűtőház is épül. A beruházással nőa feldolgozott mennyiség, ezáltal 20 milliárd forint felé nő az árbevétel, valamint piacvezetővé válhat a vállalat belföldön és a legfőbb piacokon is.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu