Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Belföldi hírek

12 milliárd forintos beruházással fejleszt az Alföldi Tej Debrecenben

2017. February 08. 13:08
12 milliárd forintos beruházással fejleszt az Alföldi Tej Debrecenben

Mintegy 12 milliárd forintos beruházással 181 új munkahelyet teremt az Alföldi Tej Kft. Debrecenben, az új feldolgozóüzem megvalósításához a kormány 4,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít. A fejlesztéssel várhatóan 10 milliárd forinttal nő a vállalat értékesítési árbevétele.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy sikerült a kínai kormánnyal megállapodni a magyarországi tejtermékek exportjáról, a kínai szakemberek elvégezték az Alföldi Tej auditját, hamarosan meglesz az eredménye, és megindulhatnak a vállalat termékei Kínába is. Kijelentette, hogy az Alföldi Tej teljesítménye alapvetően határozza meg a magyar tejipart, a magyarországi nyerstej termelés negyedét teszi ki a vállalatcsoport tagjainak termelése. 

 

Mélykuti Gábor, az Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatója és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Mélykuti Gábor, az Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatója és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Alföldi Tej Kft. 12 milliárd forintos beruházását bejelentő sajtótájékoztatón 

 

Mélykuti Tibor, az Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatója szerint azért döntöttek a beruházás mellett, mert a csoport által termelt tej mennyisége meghaladta a székesfehérvári üzem évi 245 millió literes kapacitását, és 20 százalékát alapanyagként kell értékesíteni, sok esetben jelentős veszteséggel. Papp László, Debrecen polgármestere elmondta, az élelmiszeripar Debrecen stratégiai ágazatai közé tartozott régebben, a rendszerváltást követő években azonban válságba került a tejágazat, de komoly összefogással sikerült megmenteni. Nagyon fontos a városnak a "válságtűrő", magas hozzáadott értékű termékek előállítása - jelentette ki.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu