Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.04. - péntek, Barbara, Borbála napja van.

Belföldi hírek

12 milliárd forint támogatásból újulhatnak meg a szőlőültetvények

2020. november 16. 16:35
12 milliárd forint támogatásból újulhatnak meg a szőlőültetvények

Mindehhez pályázni kell, 2020. november végéig van lehetősége leadni terveiket a gazdáknak. Ha elnyerik, szőlőjük szerkezeti átalakítására lesz lehetőségük. A támogatás az ültetvények korszerűsítését célozza meg.

Az Agrárminisztérium közleménye szerint a 12 milliárd forintos szőlő szerkezetátalakítási támogatása 2023-ig érhető el, minden évben van lehetőség pályázni. Idén november 31-e a határidő, aki lecsúszik, 2021. november 2. és november 31. közt teheti meg legközelebb. Az idei év elbírálása február 28-val bezárólag történik meg az Agrárminisztérium részéről.

 

Remek támogatási lehetőség a szőlészeknek

 


A pályázati szokásoktól eltérően ezen a honlapon lehet benyújtani a pályázatokat, ezek elbírálása után a győztesek hároméves időtartamra kapják meg a támogatást. Ennek összege a támogatható költségek 40-75 százaléka. Előnnyel indulnak azok, akiknek már biztos vásárlói bázisuk van. Ugyanezen weblapon érhetők el a pályázathoz szükséges feltételek.

A rendelet alapján a támogatandó intézkedések közé tartozik a szőlőültetvények szerkezetátalakítása és átállítása keretében a fajtaváltás, az ültetvény áttelepítése és a szőlőültetvény termesztéstechnológiai módszereinek javítása.

 

 

M. A.

 

Forrás: MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu