Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

111 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma

2015. April 06. 11:09
111 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma

Czomba Sándor a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára arról beszélt, hogy Magyarországon immár stabilan 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma.

Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), foglalkoztatásAz elmúlt három hónapban 111 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma az egy évvel korábbihoz képest, és ezen belül 100 ezren a versenyszférában tudtak elhelyezkedni, vagyis a foglalkoztatás növekedésének motorja egyértelműen a versenyszféra, nem pedig a közfoglalkoztatás vagy a migráció volt - ismertette Czomba Sándor. Kiemelte, hogy elsősorban a feldolgozóiparban, a mezőgazdaságban, a vendéglátásban és az építőiparban nőtt a foglalkoztatottak száma.

A legfrissebb munkaerő-piaci adatok szerint a foglalkoztatottak száma meghaladta a 4 millió 124 ezret a tavaly december és idén február közötti három hónap átlagában. Az államtitkár szerint a gazdasági növekedéssel párhuzamosan folytatódnak a kedvező trendek a foglalkoztatásban, és továbbra is 4 millió felett marad a foglalkoztatotti létszám.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményben hangsúlyozta, hogy a foglalkoztatás növekedésében meghatározó szerepe van a kormány aktív foglalkoztatási programjainak.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu