Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.27. - Saturday, Zita napja van.

Belföldi hírek

1100 milliárd forint klímavédelmi beruházásokra

2017. January 24. 13:08
1100 milliárd forint klímavédelmi beruházásokra

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programon (KEHOP) belül összesen több mint 1100 milliárd forint szolgálja a klíma- és környezetvédelmet, az energiahatékonysági fejlesztéseket és a megújuló energiák használatát.

Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára elmondta,  hogy az önkormányzatok számára a területi operatív programokban, illetve a gazdaságélénkítő programcsomagban is elkülönítettek forrásokat környezet- és energiahatékonyságra. Az országos klímastratégia összeállításhoz szükséges megyei programok előkészítő fázisban vannak, kidolgozásukra a következő másfél évben országosan több százmillió forintot kaphatnak a helyhatóságok.

 

energetikai hatékonyság

 A gazdaságélénkítő programcsomagban mintegy 760 milliárd forint fordítható az energetikai hatékonyság növelésére

 

Hozzátette, hogy a kormány és az NFM a területi klímastratégiák megvalósítását beruházási támogatásokkal és egyéb fejlesztési pénzekkel segíti majd. Az erre vonatkozó pályázatokat folyamatosan írják ki, a stratégia alkalmazása azonban már egy hosszabb távú folyamat lesz, ez fogja meghatározni a következő évtizedeket. Az energetikai korszerűsítések is ennek a folyamatnak a részei, Szabó Zsolt szavai szerint több száz beruházásról van szó, amivel például Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gazdasága és környezete is fejlődhet.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu