Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.27. - hétfő, Emánuel napja van.

Belföldi hírek

100 milliós erdészeti beruházást adott át Németh Lászlóné miniszter

2013. augusztus 04. 21:13
100 milliós erdészeti beruházást adott át Németh Lászlóné miniszter
Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a Mecsekerdő Zrt. saját beruházásában közel 100 millió forintért korszerűsített, Somogy és Baranya határán fekvő Sasréti Vendégház avatásán járt.


100 milliós erdészeti beruházást adott át Németh Lászlóné miniszter


"Szükség van az ilyen magas színvonalú turisztikai célpontokra, hogy a magyarok közül minél többen fedezzék fel az ország tájait" - fogalmazott a miniszter Boldogasszonyfán az ünnepségen. Felidézte: a kormány mindent megtesz azért, hogy megfelelő erőforrásokat biztosítson például turistaházak felújítására, és pályázati projekteken keresztül bevonja a szövetséget a társadalmi célokat szolgáló fejlesztések megvalósításába.

Németh Lászlóné miniszter

"Szükség van az ilyen magas színvonalú turisztikai célpontokra" - fogalmazott Németh Lászlóné miniszter


Baranyay László, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. elnök vezérigazgatója azt mondta: az állami erdészeti szervezetek példamutató tevékenységet végeznek. Nemcsak a természeti értékeket, de az emlékhelyeket is gondozzák és megőrzik, s ezt a tevékenységüket a következő időszakban is folytatni kell. A  beruházásnak köszönhetően 18 szobában 29 férőhelyet kínálnak, modernizálták az erdei iskolát is kiszolgáló konyhát, felújították a fűtési és melegvízrendszert, továbbá szaunát is építettek.


Fotó: Bartolf Ágnes

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu