Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.23. - Tuesday, Lenke napja van.

Belföldi hírek

Varga Mihály : Az új adótörvény segíti a beruházásokat

2013. November 19. 10:23
 Varga Mihály : Az új adótörvény segíti a beruházásokat
A nemzetgazdasági miniszter a Parlamentben az elmúlt időszak leggyakorlatiasabb adótörvényének nevezte a hétfőn elfogadottat. Többek között olyan módosításokat fogadtak be, amelyeknek egy részét a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) közösen, javaslataikat meghallgatva kezdeményeztek.


Varga Mihály az elfogadott új adótörvényről


Varga Mihály hangsúlyozta: arra törekedtek, hogy a szabályosan működő vállalkozások terhei csökkenjenek.  Befogadták a katás vállalkozók azon igényét is, hogy a magasabb közteher fizetése mellé járjon magasabb társadalombiztosítás és munkanélküli ellátás.  jelentősen csökkentik a beruházó kis- és középvállalkozások terheit, a társasági adókedvezmény mértéke 60 százalékra nő, ami a miniszter szerint segíti majd a beruházásokat.

Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője

 

Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője jelezte: 2014 januárjától tovább csökken a kiskeresetű családok adójaA családi adókedvezmény módosítása - a jövőben a járulék terhére is igénybe lehet venni - 260 ezer családot érint. A módosítás 53 milliárd forintnyi kedvezményt hagy azoknál a családoknál, amelyek korábban nem tudták igénybe venni, mert nem volt elegendő adóalapjuk ehhez. Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője ennek kapcsán jelezte: 2014 januárjától tovább csökken a kiskeresetű családok adója. Ennek köszönhetően még több pénz marad 270 ezer alacsonyjövedelmű, gyermeket nevelő család zsebében.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu