Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter helyezte el a bokrétát a Dubai befektetővel megvalósuló debreceni inkubátorház tetején

2013. August 27. 18:00
 Szijjártó Péter helyezte el a bokrétát a Dubai befektetővel megvalósuló debreceni inkubátorház tetején
A XANGA és a WDubai cégcsoportokhoz tartozó WX Development Group beruházásában a Debreceni Regionális és Innovációs Ipari Parkban épülő Vállalkozói Inkubátorház II. ütemének Bokrétaünnepségére érkezett Debrecenbe Szijjártó Péter Külügyi és külgazdasági államtitkár.
Több mint öt éves előkészítő egyeztetés eredményeképpen a XANGA Investment & Development cégcsoport közös vállalatot alapított az Egyesült Arab Emírséghez tartozó Dubai székhelyű WDubai holdinggal, közös fejlesztések és befektetések megvalósítása érdekében Debrecenben és a régióban. A Debreceni Regionális és Innovációs Ipari Parkban épülő Vállalkozói Inkubátorház II. ütemének bokrétaavatója egyben szimbolikus jele a magyar és a dubai partner hosszú távú együttműködésének. A debreceni székhelyű közös vállalat, a WX Development cégcsoport számos további ipari és szolgáltató infrastruktúra fejlesztést tervez megvalósítani a városban és vonzáskörzetében az elkövetkező években.Magyarország válasza a gazdasági válságra a keleti nyitás politikája


Szeptember végén  üzembe helyezik az ötezer négyzetméteres vállalkozói inkubátorházat.A mostani beruházás üzembe helyezését követően a WX Development cégcsoport további infrastruktúra fejlesztési projekteket kíván megvalósítani a régióban. Abdullah Ahmed, a W Dubai Group elnöke kifejtette: üzleti szempontból Magyarország és Debrecen jelentős lehetőségeket kínál, a Xanga cégcsoportot - amellyel még 2008-ben kezdték meg a tárgyalásokat az együttműködésről - stratégiai partnerüknek tekintik.


 Szijjártó Péter Külügyi és külgazdasági államtitkár

 

A XANGA és a WDubai cégcsoportokhoz tartozó WX Development Group beruházásában a Debreceni Regionális és Innovációs Ipari Parkban épülő Vállalkozói Inkubátorház II. ütemének Bokrétaünnepségére érkezett Debrecenbe Szijjártó Péter Külügyi és külgazdasági államtitkár

 A bokrétát Szijjártó Péter Külügyi és külgazdasági államtitkár Kósa Lajossal, Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesterével, Abdulla Ahmeddel, a WDubai cégcsoport elnökével, és Herdon Istvánnal, a XANGA csoport vezérigazgatójával együtt helyezte el az épület legmagasabb pontján 2013. augusztus 26-án.  A keleti nyitás stratégia helyességét bizonyítja a debreceni ipari parkban megvalósuló magyar-dubaji beruházás, amely öt évig tartó, alapos tárgyalások, személyes kapcsolatok eredményeként született meg - mondta Szijjártó Péter. Az államtitkár beszédében megemlítette: döntés született a kis- és középvállalkozások megerősítéséről, ennek jegyében még az idén kereskedőházat nyitnak az Emírségekben.


Fotó: Czeglédi Zsolt, MTI


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu