Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor az uniós paktumról beszélt a tavaszi ülésszak első napján

2012. February 14. 10:35
 Orbán Viktor az uniós paktumról beszélt a tavaszi ülésszak első napján
Ma az az Országgyűlés dolga, hogy megküzdjön a magyar emberekért akkor is, ha ez esetleg éppen más országok véleményével vagy érdekeivel ütközik  – jelentette ki napirend előtti felszólalásában Orbán Viktor február 13-án a Parlamentben.
Magyarországnak a jövőben sem kell olyan szabályt alkalmaznia, mely csökkentené hazánk versenyképességét, vagy korlátozná a versenyképesség kulcsfontosságú területein eddig meglévő szuverenitásunkat – jelentette ki Orbán Viktor az uniós paktum kapcsán. Emlékeztetett: a paktum pontjainak nagy részét éppen Magyarország szorgalmazta és készítette elő a soros elnökség ideje alatt.


Orbán Viktor napirend előtti felszólalása és válasza

Magyarország pozíciója világos és mindenki előtt ismert – jelentette ki a kormányfő, hozzáfűzve: hazánk jövője az Európai Unió keretein belül van. Sőt, Magyarország az unió bővítésének egyik fő szószólója.


rbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök a tavaszi ülésszak első napján a Parlamentben


A miniszterelnök szólt az „önfeladás strébereiről” is. Vannak, akik azonnal megriadnak, amikor támadás éri Magyarországot, szaladnak nyugati üzlettársaik szoknyája mögé, és vannak olyanok is, akik egyszerűen szégyellik a magyar embereket – szögezte le. És vannak, akik fejjel mennének a falnak, senkivel nem akarnak semmiben megegyezni – tette hozzá. A kormányfő úgy fogalmazott, egyik magatartást sem tartja célravezetőnek.


Forrás és képek: fidesz.hu

MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu