Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.04. - Monday, Kázmér napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor a Tavares-jelentés elfogadásáról

2013. July 04. 10:51
 Orbán Viktor a Tavares-jelentés elfogadásáról
Az Európai Parlament az Orbán Viktor részvételével megtartott vita után megszavazta Rui Tavares jelentését, amely az alapvető jogok magyarországi helyzetét ítélte meg, a magyar kormány több intézkedését antidemokratikusnak minősítve.
A Fidesz több vezetője jelezte, hogy nincsenek illúzióik az EP döntését illetően. A párt szerint csupán politikai vita zajlik, a döntés pusztán a pártok erőviszonyait tükrözi az EP-ben, ahol az  Európai Néppárt – amelynek a Fidesz is tagja – kisebbségben van."Nem tudjuk elfogadni, hogy azt az alapszerződést, mely alapján - népszavazással is megerősítve - beléptünk az Európai Unióba, most valaki egyoldalúan felül akarja írni" - mondta Orbán Viktor.


Orbán Viktor: Súlyosan sérti Magyarország függetlenségét a Tavares-jelentésA Tavares-jelentés súlyosan sérti, korlátozza Magyarország függetlenségét, a jelentés révén gyámság alá akarják helyezni az országot, ami bántó a magyar emberek számára és veszélybe sodorja az EU eszmeiségét is - mondta a kormányfő. A Fidesz frakció kezdeményezésére csütörtökön várhatóan határozatot szavaz meg az Országgyűlés, válaszul az Európai Parlamentnek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Dobogókőn.Fotó: Árvai Károly

MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu