Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.20. - Monday, Bernát, Felícia napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor a munkahelyvédelmi terv végrehajtásáról beszél a Parlamentben

2012. September 10. 09:55
 Orbán Viktor a munkahelyvédelmi terv végrehajtásáról beszél a Parlamentben

A parlament Orbán Viktor miniszterelnök beszéde után szeptember 10-étől, az őszi ülészszakban folytatja a vitát a 2013-as költségvetést megalapozó törvényekről.

A két hónapos szünet után újra tanácskozó parlament az ülésén Orbán Viktor a válságkezelés eddigi eredményeiről és az őszi feladatokról, így a munkahelyvédelmi terv végrehajtásáról, valamint az IMF/EU-tárgyalásokról fog beszélni.

A kormány őszi törvényalkotási programjában ötvenöt törvényjavaslat szerepel.Az ülésszak első, kétnapos ülésén két nagyobb horderejű jogszabályról döntenek a képviselők: hétfőn a hulladékról szóló, kedden pedig a trafiktörvényt fogadhatják el. A hulladékgazdálkodás új rendszerének bevezetése miatt az Európai Bizottság jogi eljárást indított Magyarország ellen, a szaktárca szerint azonban a törvénytervezet semmilyen uniós előírást nem sért.

parlament

Elkezdődött a Parlament őszi ülésszaka


Kedden a trafiktörvény elfogadása és az agrárkamarai szabályok pontosítása után az Országgyűlés megkezdi a munkahelyvédelmi akcióterv végrehajtásához szükséges törvénymódosítások általános vitáját, s megtárgyalja a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló kormányzati javaslatot.

A jövő évi költségvetési törvényjavaslat újból megnyitott részletes vitáját nyolcórás időkeretben folytatják le aznap. Kedden tárgyal a parlament a Miniszterelnökséget vezető Lázár János két javaslatáról is, az egyik arra irányul, hogy veszítse el mandátumát az az önkormányzati, illetve nemzetiségi önkormányzati képviselő, akit szándékos bűncselekmény miatt jogerősen szabadságvesztésre ítéltek, míg a másik kiemelt juttatást biztosítana az elhunyt kormányfő özvegyének.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu