Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Orbán: a migráció nem erőszakkal tört be Nyugat-Európába, hanem kinyitották az ajtókat

2016. February 09. 11:05
 Orbán: a migráció nem erőszakkal tört be Nyugat-Európába, hanem kinyitották az ajtókat

A lengyel és a magyar miniszterelnök megbeszélésen téma volt a migráció is. A magyar kormányfő a tárgyalások utáni közös sajtótájékoztatón megerősítette: Európa déli irányból védtelen, Görögország nem tudja megvédeni a kontinenst, ezért a magyar kabinet szerint egy új védelmi vonalra van szükség a bolgár-görög és a macedón-görög határon.

A migrációt firtató újságírói kérdésre arról is beszélt, hogy ebben az ügyben Nyugaton időnként "változó szelek fújnak", de "ez ne tévesszen meg bennünket", nem szabad ugyanis elfelejteni, hogy a mostani migrációs hullámot a nyugati országok legtöbbje támogatta. A migráció "nem erőszakkal tört be Nyugat-Európába, hanem kinyitották az ajtókat", sőt volt, amikor szállították is az embereket, méghozzá ellenőrizetlenül, Nyugat-Európába - mondta. Úgy véli, a nyugat-európai politikai vezetők jó része még mindig pozitívan tekint a folyamatokra, ezért - folytatta - nem vagyunk túl az ügyön. Amíg az európai vezetők nem ismerik fel, hogy rossz dologról van szó, nem lehet megállítani a bevándorlást - tette hozzá. Orbán Viktor amellett érvelt, hogy a nyugatiak csatlakozzanak a közép-európaiak déli védvonalat szorgalmazó gondolkodásmódjához.

 
Beata Szydlo lengyel kormányfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök sajtótájékoztatója


Beata Szydlo lengyel kormányfő is a visegrádi álláspont jelentőségét hangsúlyozta a migrációval kapcsolatban, és közölte, hogy Lengyelország álláspontja egyértelmű: meg kell erősíteni a schengeni övezet déli határait, és a válság megoldását az EU határain kívül kell keresni. Megjegyezte: Lengyelország komolyan készül a keleti határ védelmére, és minden állam szuverén döntése, hogy milyen csapatokat enged a határai mellé.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu