Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.28. - kedd, Hajnalka napja van.

Belföldi hírek

Navracsics: Együttműködést és partnerséget ajánlunk az önkormányzatoknak

2013. október 01. 10:09
 Navracsics: Együttműködést és partnerséget ajánlunk az önkormányzatoknak
Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes is részt vett a Helyi önkormányzatok napja 2013 című rendezvényen, ahol beszédet mondott a megújuló önkormányzati szféráról.


A közigazgatási és igazságügyi miniszter hangsúlyozta: az önkormányzati szféra megújult, ismét stabil anyagilag, és feladatellátását tekintve. "Mi konfliktus és versengés helyett együttműködést és partnerséget ajánlunk az önkormányzatoknak" - jelentette ki Navracsics Tibor.Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Helyi önkormányzatok napja 2013 című rendezvényen, Veszprémben


 


Tállai András önkormányzati államtitkár

A 2014-es költségvetés hétfőn benyújtott tervezete szerint jelentősen, több mint 67 milliárd forinttal emelték a helyi önkormányzatok támogatásait, ennél a fejezetnél 703 milliárd 587 millió forint szerepel. Ezen belül a helyi önkormányzatok működésének általános támogatását 6 milliárd, a települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatását több mint 50 milliárd, a kulturális feladatainak támogatását pedig csaknem 1 milliárd forinttal növelték. A helyi önkormányzatok által felhasználható központosított előirányzatot csaknem 30 milliárd forinttal növelték, míg a kiegészítő támogatásokét 6 milliárd forinttal csökkennek.


Tállai András önkormányzati államtitkár köszöntő beszédében kijelentette, a helyi önkormányzatiság a magyar demokratikus jogállam egyik legfontosabb vívmánya. Az elmúlt két évtized tapasztalatai, gondjai arra késztették a kormányt, hogy 2010-ben átlátható, megújított, az eladósodást megszüntető, jövőorientált rendszert alakítson ki.  Az ünnepségen Tállai András önkormányzati államtitkár A helyi önkormányzatokért miniszteri kitüntetést adta át Tarlós István főpolgármesternek és Schmidt Jenőnek, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnökének.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu