Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

Matolcsy György közművezeték-adóról szóló előterjesztését fogadhatja el a Ház

2012. November 20. 08:52
 Matolcsy György közművezeték-adóról szóló előterjesztését fogadhatja el a Ház
A képviselők hétfőn kivételes sürgős eljárással tárgyalták Matolcsy György miniszter közművezeték-adó bevezetéséről rendelkező előterjesztését, amelyet így akár már kedden el is fogadhatnak.

A javaslat szerint adókötelessé válna a víz, a szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetési, földgáz-, hő- és villamosenergia-ellátási, valamint hírközlési vezetékek közterületen futó része, illetve a több fogyasztót kiszolgáló vezetékek közterületnek nem minősülő földrészleten elhelyezett része. Nem kell ugyanakkor azon vezetékek után fizetni, amelyek kizárólag  egy adott helyrajzi számon nyilvántartott földrészlet használóját szolgálják ki.


parlament

A képviselők hétfőn kivételes sürgős eljárással tárgyalták Matolcsy György közművezeték-adó bevezetéséről rendelkező előterjesztését, amelyet így akár már kedden el is fogadhatnakEgyébként az internetes ügyfélkapun is bejelenthető lesz előzetesen a külföldi tartózkodás a konzuli szolgálatnál a parlament hétfői döntése nyomán. A konzuli védelemről szóló törvény módosítását 301 igen szavazattal, 36 nem ellenében fogadták el tegnap.Emellett megszűnik a konzuli tisztviselők okirat-kiállítási jogosultsága, amit az előterjesztő Martonyi János külügyminiszter azzal indokolt, hogy ehhez speciális jogi szaktudás szükséges, megszerzésére pedig csak közjegyzői gyakorlattal van lehetőség.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu