Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.20. - hétfő, Klaudia napja van.

Belföldi hírek

Magyar-Macedón Üzleti Fórumot szervezett a Magyar Nemzeti Kereskedőház

2014. szeptember 02. 11:49
 Magyar-Macedón Üzleti Fórumot szervezett a Magyar Nemzeti Kereskedőház

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. által 2014. szeptember 2-án megrendezett üzleti fórumon a résztvevők betekintést nyerhetnek a balkáni országban rejlő üzleti lehetőségekbe, valamint megismerhetik a macedón befektetési környezet is.

 

 

A rendezvényen beszédet mondott Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes

 

A magyar-macedón diplomáciai kapcsolatok rendszere pozitív múltra tekint vissza, az elmúlt években számos kormányközi megállapodás és egyezmény született a két állam között.


A Nemzeti Befektetési Ügynökség – HIPA (egykori HITA) székhelyén megrendezett eseményen a tőkekihelyezésben érdekelt magyar meghívottak számára lehetőség nyílik a macedón kormánytagokkal kétoldalú tárgyalások lebonyolítására a jövőbeni beruházási és üzleti tervek ismertetése céljából.

A rendezvényen beszédet mondott Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, valamint Bil Pavleski, Macedónia befektetésért felelős minisztere is.

 

 Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter-helyettesSzijjártó Péter: A magyar vállalatoknak Macedónia a 15. legfontosabb befektetési célterülete

 

A Nyugat-Balkán ideális terület a kis- és középvállalkozások (kkv) külgazdasági tevékenységének fejlesztésére - hangsúlyozta Szijjártó Péter. A magyar vállalatoknak Macedónia a 15. legfontosabb befektetési célterülete, az ott befektetett tőke mostanra meghaladja a 325 millió eurót.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a Nemzeti Kereskedőház Zrt. nemrégiben nyitotta meg első nyugat-balkáni kereskedőházát Szkopjéban, amely segítséget nyújt a vállalatoknak a piac felkutatásában, együttműködő partnerek keresésében. Az Eximbanknál pedig 315 millió euró hitelkeret áll rendelkezésre a magyar cégek macedón megjelenésének segítésére.

Bill Pavleszki, Macedónia befektetésekért felelős tárca nélküli minisztere hangsúlyozta, hogy a reformok révén befektetőbarát környezetet alakítottak ki, alacsony adókulcsot, mérsékelt közterhet alkalmaznak, földrajzi elhelyezkedésük és a már kiépített logisztikai rendszerük lehetőséget ad a régió piacainak eléréséhez. 

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu