Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Határidő előtt fogadhatják el a Nemzeti Romastratégiát

2011. November 09. 10:49
 Határidő előtt fogadhatják el a Nemzeti Romastratégiát
Szerdán a magyar nemzeti romastratégiáról indított társadalmi vitát zárja le a kormány - erősítette meg kedden Brüsszelben Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára.

Balog Zoltán,


Az Európai Parlamentben Nemzeti Romastratégiák – egy átfogó és hatékony európai megközelítés biztosítása címmel tartott konferenciát követően a politikus jelezte: Magyarország a decemberi határidő előtt el fogja juttatni Brüsszelbe a dokumentumot, miután a kormány elfogadja.


A 120 oldalas dokumentum határozott intézkedéseket tartalmaz, egy húszoldalas mellékletben pedig szigorúan meghatározza a pontosan lebontott forrásokat is.


A Kossuth Rádió reggeli műsorában Balog Zoltán hangsúlyozta azt is, hogy a stratégiával nemcsak a romáknak kell elégedettnek lenniük, hanem a társadalom egészének is, ez magyarázza azt a folyamatos és széles körű konzultációt, amelyen minden érdekelt részt vehetett, hiszen a felzárkózás, az oktatás kérdésében nem csak a romákon múlik az előrelépés.


Forrás: fidesz.hu

-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu