Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

Fordult a kocka - most már hazánk vádolja demokráciadeficittel az EU-t

2015. December 06. 07:32
 Fordult a kocka - most már hazánk vádolja demokráciadeficittel az EU-t

A 2010-es kormányváltás után többször - elsősorban az alkotmányozás és a médiatörvény kapcsán - számon kérték a demokratikus elvek betartását az EU vezető politikusai hazánk kormányán. Az EU központosító törekvései, a szavazás nélküli diktátumok, és a migránsválság kapcsán immár Orbán Viktor veti fel többedszerre az európai polgárok és választott képviselőik közötti szakadékot. Vajon kit képviselnek ezek a vezetők - veti fel a miniszterelnök, és a sorok között meg is adja rá a választ.

Választóik többségét biztosan nem, hiszen a közvélemény Nyugat-Európában is zömében bevándorlásellenes, és ahogy mélyül a migránsválság, egyre több választó fordul szembe Brüsszel, és a vezető tagállamok mind őrültebb ötletekkel előálló, az alapszerződéseket figyelmen kívül hagyó bevándorláspolitikájával. Bár a brüsszeli irányvonalat követő politikusok jelentős médiatámogatást élveznek, a demokrácia játékszabályait nekik is be kell tartaniuk, így a választás szabadságával élve az európai emberek előtt mégiscsak megnyílhat az esély a demokratikus fordulatra, egy amolyan magyaros fülkeforradalomra. A konzekvens, elvhű orbáni politizálás gyümölcse tehát lassan beérhet, egy arctalan falanszter - az európai egyesült államok - ultraliberális álmát kergető politikusok pedig gyorsan a süllyesztőben találhatják magukat.


"Nem lehet szembemenni az emberekkel" - hangsúlyozta a kormányfő legutóbbi nyilatkozatában is, melyet a Kossuth Rádiónak adott. Orbán a liberális korszak után egy valóban demokratikus, a politikailag korrekt beszédmód hamis világértelmezését és tabuit megdöntő, véleményszabadságra épülő korszakot sürget Európában. E nélkül a fordulat nélkül az erkölcsi rendjében megrendült Európa elveszett, hiszen destabilizálódhat és széteshet - olvasható ki a miniszterelnök nyilatkozataiból. Orbán Viktor kommunikációjában nem véletlenül ismétlődik kezdettől fogva az EU alapszerződésének bírálata a keresztény gyökerek figyelmen kívül hagyása miatt. Minden bizonnyal ez a gesztus jelzi legjobban az EU értékválságát, melyen mi, saját hazánkban már felülkerekedtünk. Magyarországon a szocializmust követő, átmeneti időszak a Gyurcsány-korszak totális erkölcsi nivellálódásában érte el mélypontját, mikor a választott miniszterelnök kénytelen volt - Orbán szavaival  szólva - elmenekülni posztjáról.


Orbán Viktor,  Xavier Bettel


Orbán Viktor magyar és Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök beszélget egy budapesti szállodában 2015. november 21-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda, Szecsődi Balázs


A szemmel látható bajok - mely Magyarországon legláthatóbb módon a kisemberek eladósodásában, családok ellehetetlenülésében, az EU jelenlegi bevándorlási válságában pedig a meggyengülő és anarchiába süllyedő állam képében jelentkezett - a hazugságnak és hamisságnak arra a liberális politikájára vezethetők vissza, mely a valóságot megtagadva a Mammon oltárán áldoz, és vezeti a környezeti megsemmisülés felé a Földgolyót.


Ady Endre: Harc a Nagyúrral (részlet)

Megöl a disznófejű Nagyúr,
Éreztem, megöl, ha hagyom,
Vigyorgott rám és ült meredten:
Az aranyon ült, az aranyon,
Éreztem, megöl, ha hagyom.

...

És összecsaptunk. Rengett a part,
Husába vájtam kezemet,
Téptem, cibáltam. Mindhiába.
Aranya csörgött. Nevetett.
Nem mehetek, nem mehetek.

Ezer este múlt ezer estre,
A vérem hull, hull, egyre hull,
Messziről hívnak, szólongatnak
És mi csak csatázunk vadul:
Én s a disznófejű Nagyúr.


H. R.


Nyitó kép: Miniszterelnöki Sajtóiroda, Botár Gergely - Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke és a magyar miniszterelnök Brüsszelben az EU-török csúcstalálkozón 2015. november 29-én.

 


A hamis európai politikáról:

A történelem elbeszélhetetlensége

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu