Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Czomba Sándor: A munkahelyteremtő pályázaton 21,8 milliárd forintos támogatásra érkezett igény

2013. April 29. 09:39
 Czomba Sándor: A munkahelyteremtő pályázaton 21,8 milliárd forintos támogatásra érkezett igény
A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatot hirdetett a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására (NFA-2013-KKV). Az NFA-ból 10 milliárd Ft támogatási keretösszeg állt a pályázók rendelkezésére. Erre a keretre több mint 20 milliárd forintos pályázati igényt jeleztek a vállalkozások.

Czomba Sándor,Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára jelentette be, hogy több mint kétszeres a túljelentkezés a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak (kkv) kiírt 10 milliárd forintos munkahelyteremtő pályázaton. 


A legtöbben a legnehezebb helyzetben lévő térségekből, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megyéből jelentkeztek.


A pályázatokat május végéig bírálják el, a nyerteseknek november végéig kell megvalósítaniuk a vállalt fejlesztést: új gépeket, műszaki eszközöket, technológiákat szerezhetnek be a nyertesek, miközben új munkahelyek teremtését
vállalják.


Az államtitkár emlékeztetett: a kormány számára az egyik legfontosabb cél a munkahelyek megőrzése, illetve új munkahelyek teremtése, ezt szolgálják az elmúlt időszakban indított programok, például a munkahelyvédelmi akcióterv, illetve a szabad vállalkozási zónák létrehozása.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu