Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

„Az őrült ötletek egyik példánya” – Orbán Viktor a kötelező sorkatonai szolgálatról

2024. May 27. 08:51
„Az őrült ötletek egyik példánya” – Orbán Viktor a kötelező sorkatonai szolgálatról

Beszélt a miniszterelnök a Patrióta Youtube-csatornának arról is, mi a véleménye a Nyugaton mostanság többször hangoztatott témáról, a kötelező sorkatonai szolgálat bevezetéséről.

Kiemelt szerepet kap a Fidesz választási kampányában a háború gondjaink fő okaként. Orbán Viktor a Patrióta Youtube-csatornának adott interjújában főként erről beszélt, de pár mondatban reagált arra a - Nyugaton az utóbbi időben többször szóba került - témára is, miszerint ismételten be kéne vezetni a kötelező sorkatonai szolgálatot – tudatta a blikk.hu.

 

A Patriótának a miniszterelnök azt mondta, erről mindenki azt gondolta, szükségtelen, hiszen Európában béke volt. Jó volna kitartani ezen állapot mellett, vagyis a dolgokat profi hadsereggel megoldani – néhány alapismeretet ugyanakkor sorkatonaság nélkül is át lehet adni a fiataloknak.

 

A közös uniós hadsereg ötlete kapcsán Orbán Viktor kiemelte: „Nem akarjuk, hogy valaki más dönthessen a mi katonakorú fiataljaink bevetéséről, ide-oda vezényléséről. Manfred Weber azonban végső soron erről beszélt, kötelező besorozással egybekötött összeurópai hadseregről.”

 

A miniszterelnök így folytatta: „Na, hát ezt nem. Felejtsük el. Az őrült ötletek egyik példánya” – írta meg a blikk.hu.

 

Fotó: Youtube/Patrióta

 

B.A.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu