Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

A kormány és a bankszektor együttműködik

2011. November 04. 04:54
 A kormány és a bankszektor együttműködik
A kormány és a bankszektor együtt dolgozik tovább a devizahitelesek tehermentesítésén - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

svájci frank


Matolcsy György elmondta, hogy rendszeres konzultációsorozatot kezdtek a bankszövetséggel és a PSZÁF-fal annak érdekében, hogy pénzügyi forrásokkal alapozzák meg Magyarországon a növekedési fordulatot.

Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke hangsúlyozta, hogy a lakossági svájci frank hitelprobléma egészének megoldására dolgoznak ki javaslatokat, és a munkában több banki vezető is részt vesz. Ezt a javaslatcsomagot két héten belül juttatják el a kormánynak.

Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke a végtörlesztéssel kapcsolatos adatokat ismertetve elmondta: a deviza alapú hitelek végtörlesztésének lehetőségével szeptember 29. és október 23. között összesen 23.046 ügyfél élt, az aktuális árfolyamon ez összesen 133,8 milliárd forint hitelállományt érintett, a bankrendszer számára 33,4 milliárd forint veszteséget okozott.

Patai Mihály szerint agyon fontos a bankszövetség és a bankszakma számára, hogy folytatódik a dialógus a kormányzattal.

MTI/MCOnet


-kt-


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu