Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.08.18. - vasárnap, Ilona napja van.

Belföldi hírek

A HIPA újabb stratégiai partnere az Amerikai Kereskedelmi Kamara - újabb amerikai beruházások érkeznek hazánkba

2015. január 12. 13:11
 A HIPA újabb stratégiai partnere az Amerikai Kereskedelmi Kamara - újabb amerikai beruházások érkeznek hazánkba

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött egymással 2015.január 12-én a HIPA (Magyar Befektetési Ügynökség) és az AmCham (Amerikai Kereskedelmi Kamara) .

HIPA, Amcham, Szijjártó Péter

 

Üzleti fórumot rendezett a HIPA és az AmCham Budapesten

 

A megállapodás egyik kiemelt célja, hogy tovább fejlessze a gazdasági kapcsolatokat az Egyesült Államok és Magyarország között. Az aláírási ceremónián felszólalt Ésik Róbert, a HIPA elnöke, Pongrácz Ferenc, az AmCham elnöke, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter bejelentette: Három új amerikai befektetés jön Magyarországra. Az új beruházások összesen több mint 500 új munkahelyet teremtenek és értékük 15,5 millió dollár.

 

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is felszólalt a HIPA és az AmCham üzleti fóruma előtt

 


A külgazdasági és külügyminiszter elmondta: Amerikai vállalatok eddig Magyarországon több mint 9 milliárd dorrár értékben ruháztak be, és körülbelül 90 ezer embert foglalkoztatnak. Ennek fényében az sem véletlen, hogy már kilenc stratégiai partnerségi megállapodást kötött a kormány amerikai vállalatokkal.  Hozzátette: Az amerikai vállalatok magyarországi beruházásai nékül hazánk nem mondhatná el, hogy 2015. immár a harmadik olyan esztendő, amikor folyamatosan gazdasági növekedés lesz hazánkban.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Ésik Róbert, a HIPA elnöke, Pongrácz Ferenc, az AmCham elnöke

 

Az aláírási ceremónián felszólalt Ésik Róbert, a HIPA elnöke, Pongrácz Ferenc, az AmCham elnöke, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterPongrácz Ferenc, az AmCham elnöke szerint a 25 éves független érdekképviseleti szervezet számára, és az általuk képviselt közel 400 magyar és nemzetközi vállalat számára az együttműködés előremutató lépés, amit mindkét fél részéről aktív szakmai munka követ majd. Ésik Róbert HIPA elnök a szerződékötéskor elmondta: a befektetési ügynökség jelenleg 98 projektet kezel, amelyek közül 11 az Amerikai Egyesült Államokból való. Ha ezek meg is valósulnak, az több mint 2000 munkahelyet jelentene Magyarországon. A mai aláírással ezeknek a projekteknek a sikeréhez is szeretnének hozzájárulni.

 

Pongrácz Ferenc, az AmCham elnökének beszéde

 

 

MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu