Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.27. - Tuesday, Ákos, Bátor napja van.

Belföldi hírek

A Fidesz kiáll Seres Mária mozgalmának jogai mellett

2009. July 28. 13:06
 A Fidesz kiáll Seres Mária mozgalmának jogai mellett
A Bajnai-kormány az emberek legalapvetőbb szabadságjogait veszi semmibe - ezt bizonyítja a Seres Mária vezette Civil Mozgalom múlt hétre tervezett élőláncának betiltatása is.
Rendőrségi határozat akadályozta meg a Seres Mária vezette Civil Mozgalom múlt hétre tervezett élőláncát a parlament előtt - emlékeztetett Balog Zoltán. A Fidesz ennek kapcsán leszögezi, hogy elfogadhatatlannak tartja azt, ha a kormányzat - a hatóságok útján - mondvacsinált okokkal, valós törvényi indokok nélkül, politikai alapon akadályozza az emberek vagy a civil szervezetek alkotmányos jogainak érvényesülését, jelen esetben a gyülekezés jogát - hangsúlyozta.

balog_430_260_20090728130526_386.jpg

Balog Zoltán szerint mondvacsinált okokkal, politikai alapon
akadályozzák az alkotmányos jogokat

A politikus kiemelte: lehet, hogy sok kérdésben másként gondolkodunk, mint Seres Mária illetve az általa vezetett szervezet, de semmilyen közéleti vita nem írhatja felül azt a kötelezettséget, hogy a Fidesz - a törvényesség és a rend pártjaként - tiltakozzon a joggal való kormányzati visszaélés újabb esete ellen.

A Gyurcsány-Bajnai-korszak egyik legnagyobb bűne, hogy az emberek legalapvetőbb szabadságjogait veszi semmibe sorozatosan, súlyosan rombolva ezzel a magyar demokráciát, a jogállamiságot - mutatott rá Balog Zoltán.

(forrás: fidesz.hu)

Budapest Online - www.bpn.hu

-ba-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu