Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.26. - Monday, Edina napja van.

Belföldi hírek

7,5 milliárd áll rendelkezésre a közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseire

2012. August 03. 09:51
 7,5 milliárd áll rendelkezésre a közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseire
A Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság közleménye szerint az Új Széchenyi Terv keretében a közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatására, az Iskola-háló programok továbbfejlesztésére, a Tanoda és a Második esély típusú programok támogatására 7,5 milliárd Ft áll rendelkezésre.

pénz


A köznevelési intézményrendszer fejlesztése az iskolai lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók részére esélyt teremt az általános és középiskolai tanulmányaik befejezésére. Megvalósítható a már meglévő tanodai hálózat bővítése, szolgáltatásaik minőségfejlesztése.

 


A Második esély típusú programok számának növelésétől, szolgáltatásaik minőségfejlesztésétől azt várják, hogy a programok keretében a középfokú oktatásból kimaradt, tanköteles koron túli fiatalok minél többen és egyre hatékonyabb módon újabb esélyt kapnak arra, hogy középfokú tanulmányokat folytassanak, illetve piacképes szakmát szerezzenek.


Az Új Széchenyi Terv keretében a Társadalmi Megújulás Operatív Programnak (TÁMOP) a Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatását, Iskola-háló programok továbbfejlesztését, Tanoda valamint a Második esély típusú programok támogatását célzó pályázatairól bővebb információhoz juthat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu