Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Belföldi hírek

3,5 milliárdba kerül az ország legjelentősebb kastélyfejlesztése Fertődön

2012. January 09. 10:55
 3,5 milliárdba kerül az ország legjelentősebb kastélyfejlesztése Fertődön
Az Esterházy-kastély felújítási munkálatait Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára tekintette meg 2012. január 5-én.

Az Esterházy-kastély Fertődön

Két ütemben, az Új Széchenyi Terv forrásaiból, mintegy 3,5 milliárd forint értékben valósul meg az ország legjelentősebb kastélyfejlesztése Fertődön.A kastély és környezete helyreállítása új munkahelyek létrehozását segíti elő - írja közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Molnár Ágnes,

Az Esterházy-kastély felújítási munkálatait Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára tekintette meg„A választott vezetőknek és a kormánynak az a dolga, hogy jó gazdaként gondoskodjanak Magyarország egyedülálló kincseinek megóvásáról és további fejlesztéséről. Ennek érdekében most reményeink szerint páratlan összefogás valósul meg Fertőd városa és a Kormány között” - mondta Molnár Ágnes.


fertődi kastély

Az Új Széchenyi Terv forrásaiból, mintegy 3,5 milliárd forint értékben valósul meg az ország legjelentősebb kastélyfejlesztése Fertődön


Eszterháza kultúrtörténeti jelentőségéről és a jövőről szólva Molnár Ágnes kiemelte: a Kormány célja, hogy Fertődön nemzetközi hírű klasszikus zenei képző központot hozzanak létre, mely méltó lesz az egykor itt élő és alkotó Joseph Haydn örökségének ápolására.


Képek: www.esterhazy-kastely.com

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu