Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Befektetés - hitel

Több milliárd euró értékben valósulhatnak meg befektetési projektek a következő években

2012. April 25. 12:51
Több milliárd euró értékben valósulhatnak meg befektetési projektek a következő években
6 és félmilliárd euróra tehető azoknak a beruházásoknak az összértéke, amelyek különböző befektetési projektek nyomán valósulhatnak meg a következő 5-7 évben - idézi Matolcsy Györgyöt a magyarorszag.hu kormányzati portál. A nemzetgazdasági miniszter szerint a beruházások több ezer új munkahelyet is teremtenek.
A kormány új befektetési együttműködéseivel kapcsolatban Kolber István független képviselő tett fel kérdéseket Matolcsy Györgynek. A nemzetgazdasági miniszter válaszában arról írt, hogy a tárgyalás alatt lévő befektetési projektek nyomán megvalósuló beruházások a következő 5-7 évben 6,5 milliárd eurót tesznek ki. Ezek a beruházások közvetlenül 25 ezer, közvetlenül pedig 65 ezer új munkahelyet teremtenek. Matolcsy György tájékoztatása szerint 2010-ben 1,7 milliárd eurónyi külföldi tőkebefektetés valósult meg hazánkban, a tavaly pedig a működőtőke-bevonás értéke elérte a 3 milliárd eurót. A kormány az elmúlt évben hét támogatott nagyberuházást jelentett be, amelyeknek a volumene eléri az 500 forintot. Az ötezernél is több új munkahelyet teremtő projektek iránti támogatások legfeljebb négy éven belül megtérülnek, ezt követően pedig komoly hasznot fognak termelni - áll a miniszter írásában.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter

Matolcsy György szerint akár több tízezer új munkahelyet is teremthetnek a tárgyalás alatt lévő befektetési projektek (Fotó: fidesz.hu)

Matolcsy György levelében megemlíti, hogy a világban uralkodó nehéz gazdasági helyzet ellenére is számos társaság választja Magyarországot befektetési helyszínül. A miniszter szerint ez azzal magyarázható, hogy ezek a vállalatok hazánk gazdaságpolitikáját kiszámíthatónak, a befektetési környezetet pedig versenyképesnek ítélik meg.

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu