Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.29. - vasárnap, Magdolna napja van.

Befektetés - hitel

Több devizahitelesnek kell végtörlesztési lehetőséghez jutnia Szili Katalin szerint

2011. november 10. 02:46
Több devizahitelesnek kell végtörlesztési lehetőséghez jutnia Szili Katalin szerint
A jelenlegi 6 százalékról 30 százalékra kell növelni azoknak a devizahiteleseknek az arányát, akik élhetnének a végtörlesztés lehetőségével - erről nyújtott be törvényjavaslatot Szili Katalin független parlamenti képviselő.
Szili Katalin az MTI-nek elmondta: indítványa lehetőséget teremtene arra, hogy akkor is végtörleszthető legyen egy lakóingatlan vásárlására vagy felújítására felvett hitel, ha a biztosíték nem csak lakóingatlan volt. A volt házelnök szerint továbbá szükség van a végtörlesztési igény bejelentésének december 30-i határidejét február 28-ra áttenni, valamint az ügyintézési határidőket is 120 napra kell bővíteni, mert így jutna elég idő a devizahitelek forintra való konverziójára. Szili Katalin úgy véli, meg kell teremteni a módját annak, hogy a nehéz helyzetbe került devizahitelesek 6 százaléka helyett akár 30 százalék is élhessen a végtörlesztés nyújtotta előnyökkel.

hit2.jpg

Szili Katalin független parlamenti képviselő

Hazánkban szeptember 29-én lépett hatályba az a jogszabály, mely az egyösszegű, rögzített árfolyamú végtörlesztést teszi lehetővé. Ezt az árfolyamot svájci frank esetében 180, eurónál 250, japán jen esetén pedig 2 forintban állapították meg.

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu