Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.29. - vasárnap, Magdolna napja van.

Befektetés - hitel

Spanyol befektető a Révai Nyomda élén

2011. október 20. 06:44
Spanyol befektető a Révai Nyomda élén
Száz százalékos tulajdonrészt vásárolt a Révai Nyomda Kft.-ből a GED Capital magántőke befektetési társaság a brit Polestar Csoporttól, a spanyol cég Románia után így már két nyomdával rendelkezik Közép-Európában.
A GED tavaly kezdte meg kelet-közép-európai terjeszkedését azáltal, hogy keleti szomszédunknál megvásárolta az Infopress Group Romania-t. A mostani üzlet értékét a cég nem tárta a nyilvánosság elé, mindössze annyit közölt, hogy a magyarországi és a romániai vállalatokba 15 millió eurónál is többet fektetett be. A két nyomda a továbbiakban egy cégcsoporttá olvad össze, melyben 500 alkalmazott látja el a feladatát. A fúzió ellenére a Révai Nyomda neve nem fog megváltozni.

bef2.jpg

Mostantól spanyol tulajdonos működteti a magyar nyomdagépeket

A Révai Nyomda hazánk legjelentősebb és legnagyobb termelését felmutató vállalata, mely 150 éves múltra tekint vissza. A rendszerváltás után privatizált cég volt az, amely az 1900-as évek elején kiadta a máig népszerű Révai Nagylexikon sorozatot. A vállalat azóta számos hazai és külföldi kiadó megrendelésének tesz eleget, az áruházláncok szórólapjainak és brosúráinak nagy részét is a Révai Nyomdában készítik el.

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu