Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.09.16. - hétfő, Edit napja van.

Befektetés - hitel

OTP Bank - Miért járnak jól a tagok a választható portfolióval?

2007. december 21. 09:03
OTP Bank - Miért járnak jól a tagok a választható portfolióval?
OTP Bank - Mert a tagok maguk dönthetik el, hogy a befektetett pénzük milyen befektetési körülmények között kamatozzon.
Azok, akiknek még sok idejük van hátra a nyugdíjig, többet tudnak kockáztatni és ezzel magasabb nyugdíjra számíthatnak.

Milyen portfoliók közül lehet választani?
A törvényi előírásoknak megfelelően, az OTP ÖNYP is három portfolióba közötti választás lehetőségét kínálja fel a pénztártagoknak A Klasszikus portfoliót az 5 éves, vagy annál rövidebb időtávú nyugdíj-előtakarékosságra ajánlja az OTP ÖNYP, amely a legalacsonyabb kockázatot nyújtó portfolió. Az állampapírok mellett már kisebb részt (29%-ban) részvényeket is – többek között 12,5%-ban globális fejlett piaci részvényeket, 5%-ban globális feltörekvő piaci részvényeket és 11,5% hazai és közép-kelet európai részvényeket is – tartalmazó Kiegyensúlyozott portfoliót a legalább 5 éves megtakarításokra szabták. Azoknak, akik az említetteknél is hosszabb távú nyugdíjcélú megtakarítást terveznek, a nagyobb részt részvényekből álló Növekedési portfolió ajánlott, amely a legrizikósabb, ugyanakkor hosszútávon várhatóan a legmagasabb hozamot eredményező portfolió.

Mi történik, ha a hozamok nem a kívánt teljesítést produkálják?
A megtakarítások ésszerű kockáztatása kapcsán – az eddigi tapasztalatok szerint - fontos hangsúlyozni, hogy ha valaki legalább 10 évig takarékoskodott, biztosan jobban járt a magasabb részvényaránnyal, mint az állampapírokkal. Fontos azonban, hogy a részvénypiac esésekor ne kezdjünk el kapkodni és azonnal váltani, mert ebben az esetben nemcsak realizáljuk a veszteséget, hanem elveszítjük annak lehetőségét is, hogy kihasználjuk a növekedést. Vagyis, például a növekedésit csak akkor van értelme választani, ha van legalább 10 évünk a nyugdíjig és bírjuk nyugodtan szemlélni a tőzsdék ingadozásait.

Honnan értesülhetnek a tagok a befektetések teljesítményéről?
Az OTP ÖNYP-nél szintén 2008 januárjában induló elszámoló egység alapú nyilvántartás segítségével a tagok napi szinten ellenőrizhetik választott portfoliójuk hozamtermelő képességét. A rendszer tökéletes működéséhez elengedhetetlen, hogy a tagok vagy azok munkáltatója által teljesített tagdíjbefizetéseket a pénztárak minél rövidebb idő alatt azonosítani tudják, hogy a pénzek így mihamarabb a tagok választása szerinti portfolióba kerülhessenek befektetésre.

Hogyan lehet portfoliót választani?
Évente két alkalommal a június 30-i, valamint a december 31-i fordulónapokhoz kötődően Portfolióválasztó adatlap kitöltésével, és a Pénztárhoz postai úton vagy személyesen történő eljuttatásával van mód a portfolióváltásra. A Portfolióválasztó adatlap letölthető az OTP ÖNYP honlapjáról, de a Pénztárba történő belépéskor szintén lehetőség van portfolióválasztásra, a belépési nyilatkozat erre vonatkozó részének kitöltésével.

Mi történik, ha a tag nem küldi vissza a kiküldött adatlapot – vagyis nincs portfolióválasztás?
Azokat a pénztártagokat, akik nem küldenek be a pénztárhoz kitöltött portfolióválasztó adatlapot, semmilyen hátrány nem fogja érni. Pusztán annyi történik, hogy mivel nem éltek az „aktív” választás lehetőségével, őket a Pénztár a „Kiegyensúlyozott” portfolióba sorolja.


Forrás: Café PR

Szóljon hozzá! - >OTP Bank - Miért járnak jól a tagok a választható portfolióval?

Hitel linkajánló: hitellink.mconet.biz

Küldjön egy képeslapot ismerősének!


A hír támogatója:

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu