Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.12.16. - hétfő, Etelka napja van.

Befektetés - hitel

OTP Bank - Magasabb hozam a biztosabb nyugdíjas évekért

2007. december 20. 08:58
OTP Bank - Magasabb hozam a biztosabb nyugdíjas évekért
OTP Bank - Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár tagjai 2008. január elsejétől többféle befektetési csomag közül választhatnak.

Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár tagjai 2008. január elsejétől a korábbi egy típusú befektetési csomag helyett már három különböző kockázatú és hozamú csomag közül választhatnak. Ezzel lehetővé válik, hogy az önkéntes pénztári befizetésekkel a tagok még magasabb nyugdíjcélú megtakarítást halmozzanak fel nyugdíjukig – ami a jelenlegi kiszámíthatatlan nyugdíjkörnyezet miatt kiemelten fontos.

A 2008. januártól induló ún. választható portfoliós rendszer lényege, hogy a pénztártagok annak ismeretében, hogy hány évük van még hátra a nyugdíjig, vagy mennyi pénzt tudnak befizetni a pénztárba, eldönthetik, hogy mekkora kockázat mellett kamatoztatják a pénzüket. Az új rendszerben a tagok az eddigi egy adott lehetőség helyett három, egymástól eltérő kockázatú lehetőség közül választhatnak.

• A legfeljebb tízszázalékos részvényarányt tartalmazó, legkiszámíthatóbb ún. „Klasszikus” portfolió azoknak ajánlható, akik öt éven belül mennek nyugdíjba.
• Akiknek a nyugdíjazásáig legalább öt éve van hátra, azoknak a kicsit magasabb kockázatú, 10–40 százalék közötti részvényarányos „Kiegyensúlyozott” csomag javasolt. A fiatalok számára kialakított ún.
• „Növekedési” portfolió a legdinamikusabb, ahol negyven százalék feletti a részvények aránya és a legmagasabb hozamot produkálja hosszútávon.


Segítségül, hogy könnyebben átlássuk a választható portfoliós rendszer lényegét, az alábbiakban röviden összefoglaltuk, hogy miért előnyös ez a rendszer a pénztári tagoknak, illetve mire számíthatnak az önkéntes pénztári tagok a bevezetése kapcsán:

Mi az az önkéntes nyugdíjpénztár?
Az önkéntes nyugdíjpénztárak alkotják a magyar nyugdíjrendszer harmadik pillérét. Az önkéntes pénztárak tagjaik befizetésit befektetik, s a felhalmozott tőkéjük szolgál majd kiegészítő nyugdíjuk fedezeteként. Az önkéntes nyugdíjpénztárakat azért hozták létre, mert a TB-n és a magánnyugdíjpénztári befizetések alapján a későbbiekben kézhez kapott nyugdíj valószínűleg nem lesz elegendő a biztos nyugdíjas évek biztosítására. Az önkéntes nyugdíjpénztárakba a belépést az állam adókedvezményekkel is ösztönzi, elsősorban azért, mert ezzel a fajta előtakarékossági formával kevesebb, mint napi 70 forintért 21 év alatt a hozamokkal együtt 1.023.000 forintot lehet megspórolni.

Miért érdemes OTP ÖNYP-tagnak lenni?
Abban az esetben, ha valaki több nyugdíjat szeretne, érdemes a hagyományos TB-nyugdíj, illetve a magánnyugdíjpénztári megtakarítási formát kiegészíteni önkéntes nyugdíjpénztárba való belépéssel, amelynél a megtakarítás mértékét (a minimáltagdíjon felül) mindig a belépő határozhatja meg, sőt a munkaadó át is vállalhatja azt. A pénz egyéni számlán gyarapszik, és annyit lehet megtakarítani, amennyit az aktuális anyagi helyzet lehetővé tesz.


Forrás: Café PR

Szóljon hozzá! - >OTP Bank - Magasabb hozam a biztosabb nyugdíjas évekért

Hitel linkajánló: hitellink.mconet.biz

Küldjön egy képeslapot ismerősének!


A hír támogatója:

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.huKapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu