Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.29. - vasárnap, Magdolna napja van.

Befektetés - hitel

Ötletek és tippek a hitelkiváltáshoz

2013. április 22. 12:07
Ötletek és tippek a hitelkiváltáshoz
Manapság nagyok sok embernek van hitele Magyarországon, főképp lakásra, autóra, váratlan anyagi kiadásra vesznek fel az emberek hitelt, melynek meghatározott törlesztőideje és törlesztő részlete van minden hónapban.
A hitelek törlesztőrészletét az elmúlt években emelték, így sok család bajba került, mert nem tudja havi lebontásban fizetni. Ennek megoldására szolgál a hitelkiváltás. A hitelkiváltásnak az az előnye, hogy hosszabbodik a hitel törlesztő ideje, de csökken a hiteltörlesztés díja, így könnyebben fizethető. A havi részlet csökkenését el lehet érni türlemi idő kérésével is.

Manapság nagyon sok embernek szüksége van hitelre
Hitelt gyakran lakásvásárlás, autóvásárlás vagy váratlan anyagi kiadás miatt igényelünk

A türlemi idő arról szól, hogy a hiteligénylő kezdetben nem a hitelt, hanem a hitel kamatát kezdi el törleszteni, így havi lebontásba mérve kevesebbet fog fizetni, mely számára nagyon előnyös lehet. A havonta törlesztendő összeg pénzintézményenként változik, így a türlemi idő igénylése előtt érdemes utánanézni a törlesztésnek. Másik előnye, hogy a kifizetés után szabadon felhasználható a megmaradó összeg.

Idősebb korunkra is maradhat hiteltörlesztés
Akár 20-30 évre is felvehetjük a kölcsönt, így kevesebbet kell törleszteni

Akik deviza alapú hitelt vettek fel, azok tapasztalták főleg azt, hogy hirtelen felemelkedett a törlesztőrészletük. A hiteltanácsadók mégsem javasolják mindenkinél, hogy átváltson forint alapú hitelre. Akik viszont át szeretnének váltani, jól teszik, ha alacsony forintárfolyam esetén még várnak egy kicsit. Átváltásnál fontos, hogy alaposan átnézzék a új részlet összegét.

Képek forrása: www. amazingfinance.com, www.businessweek.com


P.T.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu