Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.02.23. - vasárnap, Alfréd napja van.

Befektetés - hitel

Ösztönzés a mobilhálózatok nagyszabású fejlesztéséhez

2011. június 29. 14:21
Ösztönzés a mobilhálózatok nagyszabású fejlesztéséhez

Több tíz milliárdos fejlesztést terveznek a hazai és külföldi távközlési hálózatok, a teljes országos széles sávú lefedettség és a negyedik generációs szolgáltatások terén.

A kínai Huawei illetve ZTE, és az észak-európai Ericsson komoly együttműködési megállapodást írt alá Fellegi Tamás fejlesztési miniszterrel.

A Huawei létrehozza a 25 ezer négyzetméteres szállítmányozási bázisát, amely az európai szállításokért felelős logisztikai központ lesz. Magyarország cserébe vállalja, hogy a munkahelyteremtést és a szakképzést szolgáló kormányzati eszközökkel segíti a befektetést. 2014-ig további kétezer munkahely létrehozását vállalta a Huawei.

 

Széles sávú lefedettség

Fejlesztést terveznek a hazai és külföldi távközlési hálózatok

 

Hasonló beruházást tervez a ZTE is. Magyarországon kívánja felépíteni Európát kiszolgáló logisztikai központját. Az Ericsson közben szintén bejelentette 1650 főre növeli alkalmazottai számát.

A globális világpiacon meghatározó helyet betöltő mamut társaságok komoly fantáziát és lehetőségeket látnak Magyarországban. Legyen szó kutatás-fejlesztésről, gyártásról vagy akár a logisztika területéről.

 

B.N.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu