Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.23. - Thursday, Dezső napja van.

Befektetés - hitel

Nő a lakosság hitelfelvételi aktivitás

2018. October 28. 10:02
Nő a lakosság hitelfelvételi aktivitás

A Netrisk.hu pénzügyi összehasonlító oldalának adatai szerint folyamatosan erősödik a lakosság hitelfelvételi aktivitása. Az idei első három negyedévben több mint háromszor annyi személyihitel-igényt továbbított a portál.

A cég közleményében ismerteti: ezeknek a  hiteleknek az átlagos nagysága 1,32 millió forint volt, 8 százalékkal nagyobb a 2017 első kilenc hónapjában mért 1,22 millió forintos átlagnál.  A vizsgált időszak során tovább csökkentek a személyi hitelek kamatai. Egy év alatt számos paraméterben tapasztaltak változást a hitelek összetételében - mutatott rá Takács Roland, a Netrisk.hu banki és távközlési üzletág igazgatója. Kiemelte, jelentősen nőtt például a fiatal hitelfelvevők aránya, a tavalyi 5 százalék helyett az idén már 8 százalékuk volt 25 év alatti.

 

Nő a lakosság hitelfelvételi aktivitás

Jelentősen nőtt a fiatal hitelfelvevők aránya, idén már 8 százalékuk volt 25 év alatti

 

A minimum öt éves futamidőre felvett személyi hitelek aránya 36-ról 45 százalékra emelkedett. Eközben 18-ról 23 százalékra nőtt azon hitelek aránya, amelyekhez a hitelfelvevők legalább 250 ezer forint/hó nettó jövedelmet tudtak bemutatni - tette hozzá a szakember. Várakozásaik szerint a következő negyedévekben várhatóan folytatódik a lakossági hitelezés bővülése. Bár a kamatszintek további mérséklődésére már nem számítanak, a jövedelmek további növekedésével, így a hitelképesség javulásával  a bankok újabb rétegeket tudnak majd elérni a hitelkonstrukcióikkal - közölte Takács Roland.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu