Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.28. - szombat, Emil, Csanád napja van.

Befektetés - hitel

Népszerűek a befektetők körében a Balaton-parti ingatlanok

2012. május 23. 14:01
Népszerűek a befektetők körében a Balaton-parti ingatlanok
Egyre nő a kereslet a Balaton környéki ingatlanok iránt. A piacot leginkább a stagnáló árak jellemzik, mely a korábbi befektetőket is visszatérésre ösztönzi. A térségben leginkább a panorámás, másfél-két szobás lakások a legkelendőbbek, melyek ára 10 és 20 millió forint körül mozog.
Fellendülőben van a befektetési célú ingatlanvásárlás a Balaton-parton - mondta el az InfoRádiónak Kosztolánczy György, az OTP Ingatlanpont ügyvezető igazgatója. Az északi parton leginkább a panorámás, 10-15 millió forint körüli nyaralók, családi házak és telkek iránt érdeklődnek a leginkább. A déli parton ezzel szemben újszerű állapotú, minimum másfél-két szobás lakások a kelendőek, melyekért akár 15-20 millió forintot is fizetnek. A kereslet növekedése emellett a régebbi típusú, általában egyszobás nyaralókra is kiterjed, ezekért a vásárlók 4 és 7 millió forint közötti összeget szánnak.

A stagnáló ingatlanárak vonzzák a befektetőket a Balaton-partra.

Visszatérő befektetők körében is népszerűek a Balaton-parti ingatlanok

A Balaton-parti ingatlanok iránti élénkülés a múlt év végén vette kezdetét, a nyári szezonra pedig kicsúcsosodhat. A legnépszerűbb városok közé tartozik az északi részen Balatonalmádi, Balatonfüred és Tihany, míg délen Siófok és Fonyód.

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu