Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.29. - kedd, Mihály napja van.

Befektetés - hitel

Nem lendítette fel a hitelfelvételi kedvet a karácsonyi szezon

2012. december 15. 11:51
Nem lendítette fel a hitelfelvételi kedvet a karácsonyi szezon
Elmaradt a várt karácsonyi roham a bankoknál, az emberek ugyanis egyre kevésbé mernek hitelhez nyúlni ahhoz, hogy a fa alá valót megvásárolják. Az áruhitel és a személyi kölcsönök kihelyezését sem lendítette fel az év utolsó két-három hónapja.
Óvatosabban bánnak az emberek a hitelfelvételekkel.Komolyan rányomta a bélyegét a gazdasági válság a magyarok hitelfelvételi kedvére: korábban már október környékén érezhetően emelkedett az új hitelkihelyezések állománya, ez a tendencia viszont az elmúlt években folyamatosan csökkent. A Világgazdaság szerint a jelenség oka, hogy az emberek sokkal óvatosabbak lettek, egy felmérés szerint az ország lakóinak négyötöde tart attól, hogy ha hitelt vesz föl, akkor a közeljövőben a megélhetési költségei emelkednek. A szolgáltatók a gyenge karácsonyi szezon miatt aggódnak, hiszen úgy tűnik, az emberek inkább lemondanak az ajándékok egy részéről, minthogy emiatt tartozásuk legyen a bankok felé.

Októberben az áruvásárlási hitelek állománya alig haladta meg a 40 milliárd forintot, ez közel 20 százalékos visszaesést jelent 2011-hez képest. Nem lett népszerűbb a karácsonyi szezonban a többi fogyasztási hitel sem, hiszen csökkent a személyi kölcsönök, a gépjárműhitelek és szabad felhasználású jelzáloghitelek állománya is.

Képek forrása: fidesz.hu

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu