Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.29. - vasárnap, Magdolna napja van.

Befektetés - hitel

Nem hagyja cserben a bajba jutott devizahiteleseket a kormány

2012. március 07. 15:38
Nem hagyja cserben a bajba jutott devizahiteleseket a kormány
A kilakoltatási moratórium március elsejével véget ért, de a kormány továbbra sem hagyja védelem nélkül a nehéz helyzetben lévő devizahiteleseket. A Kormányszóvivői Iroda szerint a családok legnagyobb vagyona a lakás, melynek megtartásához a kormány több intézkedést is hozott már.
2012. március 1-jén lejárt az úgynevezett kilakoltatási moratórium, melynek értelmében nem lehet kiüríteni a hitelüket fizetni nem tudó tulajdonosok lakóingatlanait. A Kormányszóvivői Iroda közlése szerint viszont a kormány továbbra is a bajba jutottak megsegítésén fáradozik, mint ahogy eddig is számos intézkedéssel már tette ezt. Ezek közül a legfontosabb az otthonvédelmi akcióterv, az egyösszegű végtörlesztés, az árfolyamrögzítés, a kamattámogatási program, valamint a Nemzeti Eszközkezelő Társaság felállítása. A Kormányszóvivői Iroda kiemelte, hogy a lakás a családok létbiztonságának alapja, egyben legnagyobb vagyontárgya is, mely több generáció munkájának eredménye, emiatt pedig a kormány a moratórium lejárta után is a devizahitelesek megmentésére fog törekedni.

A kilakoltatási moratórium lejártával sem fordít hátat a devizahiteleseknek a kormány.

A kormány továbbra is a bajba jutott devizahitelesek megsegítésén dolgozik (Fotó: fidesz.hu)

A Kormányszóvivői Iroda hangsúlyozta, hogy a kormány a 2010-es megalakulását követően már az első ülésén elrendelte a kilakoltatási moratóriumot, az elmúlt időszakban pedig - látván az országban uralkodó nehéz helyzetet - négyszer hosszabbította meg azt. 2010. december 31-e után 2011. április 15-lett a határidő, majd 2011. július 1-jét követően 2011. október 1-ig adott haladékot. Az intézkedéseknek hála sok adós megmenekült attól, hogy az utcára kerüljön.

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu