Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Befektetés - hitel

Negyvenöt százalékkal nőtt a Babakötvény állománya 2019-ben

2020. February 07. 11:19
Negyvenöt százalékkal nőtt a Babakötvény állománya 2019-ben

Negyvenöt százalékkal nőtt a Babakötvény állománya 2019-ben - közölte a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese Érden, az érdi és a budakeszi kincstári állampapír értékesítési pont megnyitóján.

Borbély László András elmondta, a Babakötvény állományának emelkedésében jelentős szerepet játszottak a kincstár állampapírt forgalmazó helyei. Hozzátette: a kötvény éves kamata 5,8-ról 6,4 százalékra emelkedett február elsejétől. Az államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese kiemelte: nem csak a Babakötvény, hanem általánosságban az állampapírok iránt is megnőtt a lakossági érdeklődés. Ezt mutatja az is, hogy - döntően a Magyar Állampapír Plusz bevezetésének köszönhetően - 2019-ben kétszer annyi lakossági állampapírt vásároltak az emberek, mint az előző évben. A lakossági állampapír állomány 2019-es 1558 milliárd forintos növekedésének 45 százalékát, mintegy hétszázmilliárd forintot a Magyar Államkincstár nettó értékesítése adta - tette hozzá.

 

Negyvenöt százalékkal nőtt a Babakötvény állománya 2019-ben

 

A két új értékesítési pont megnyitását az is indokolta, hogy a kincstári forgalom több mint felét a budapesti és Pest megyei igazgatóság bonyolította - emelte ki Borbély László András. Tarnai Richárd megyei kormánymegbízott kiemelte: az érdi és budakeszi értékesítési pontok a járási hivatalokban kapnak helyet. Ez is azt szolgálja, hogy az ügyfeleknek koncentráltan nyújthassanak szolgáltatásokat, egy helyen minél rövidebb idő alatt végezhessék el ügyeiket. Az érdi és budakeszi értékesítési pontokkal országosan 76-ra bővül az államkincstár állampapír-forgalmazó helyeinek száma. Borbély László András elmondta: az új értékesítési pontokon naponta 10-15 ügyfelet és 5-6 számlanyitást várnak.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu