Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.08.19. - hétfő, Huba napja van.

Befektetés - hitel

Nasdaq Composite (USA) - vonalgrafikon

-1. november 30. 00:00
Nasdaq Composite (USA) - vonalgrafikon
 

Az index emelkedésének jellemzésére ezúttal egyszerű vonalgrafikont használtam.

Nasdaq

 

Az 50 napos mozgóátlag jól meghatározható meredeksége utal arra, hogy az emelkedés, legalábbis a záróértékeket tekintve nem túlságosan hektikusan tér el a képzeletbeli 45 fokos emelkedéstől. Az árfolyam az 1880 pont alatti bázisból kitörve erőteljes rally-t futott be, mígnem két hete a mozgás dinamikája megtört, az árfolyam egy 50 pontos csatornába zárult be.

Pozitív:

Minden a legnagyobb trendben.

Negatív:

Nincs.

Összegzés:

A korrekció valószínűségét és szükségességét már hetek óta érzékeltettük egy stabil emelkedő trend megalapozásához. A piac végre bikához méltóan konszolidálódik egy W alakzatban1. Ez a további emelkedéshez feltétlen szükséges volt. A trend gyengeségének nincs jele, nagy valószínűséggel pár napon belül erőteljes kitörést láthatunk felfelé, érdemes a nasdaq komponensei között vételre alkalmas papírokat keresni.

Amennyiben a kitörés negatív irányban történik meg, az index 1900 pontig bullish, csak azt követően kerül veszélybe a jelenleg igen pozitívnak látszó jövőkép.

1 W alakzat: Angolul W pattern, vagy rectangle pattern. A trend folyamatosságára utaló alakzat, amely egy nagyobb trendszerű mozgást követő korrekcióban alakul ki. Az árak se nem esnek, se nem emelkednek, egy szűk sávban párhuzamos csúcsokat és mélypontokat alakít ki. A klasszikus trendelméletben a volatilitás ciklikusságának egyik formája, amelyet nagyobb volatilitású időszak követ.

 

A cikk megjelent: Tőzsdeinfo: http://www.tozsdeinfo.biz

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu