Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.17. - kedd, Paszkál napja van.

Befektetés - hitel

Napjainkban a nemzetközileg is elismert Széchenyi Kártya igénylések száma elérte a százezer darabot - Hitel - betét

2007. július 30. 06:49
Napjainkban a nemzetközileg is elismert Széchenyi Kártya igénylések száma elérte a százezer darabot - Hitel - betét
Hitel - betét - Magyarországon közeljövőben induló Jeremie program segítheti majd a Széchenyi Kártya rendszeréhez hasonló, olcsón és gyorsan elérhető hitelek elterjedését.
Napjainkban a nemzetközileg is elismert Széchenyi Kártya igénylések száma elérte a százezer darabot, tavasszal már a 75 ezredik kártyát adták át, havonta mintegy 2.000 új kártyát igényelnek a kkv-k, a Széchenyi kártyával kihelyezett hitelösszeg pedig 400 milliárd forintra, azaz több mint 1,5 milliárd euróra rúgott idén július közepéig.

Az idén ötéves évfordulóját ünneplő Széchenyi kártyáról a vezérigazgató elmondta: az ötletet Demján Sándor, a neves magyar vállalkozó hozta Kanadából, egy ottani vállalkozói klub jelentette a mintát. Kezdetben az első Széchenyi kártyákat 500 ezer, illetve egymillió forintos hitelkerettel adták ki a kibocsátó bankok, az első kibocsátásokat az OTP Bank, az akkori Postabank, az MKB Bank dobta piacra a Hitelgarancia Zrt-vel és a MasterCarddal együttműködve.

A cél az volt, hogy a kártyáért folyamodó kis- és közepes cégek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), illetve a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ajánlásával olyan finanszírozási eszközt kapjanak, amellyel forgóeszköz-hiteligényeiket, rövid távú forrásszükségletüket kielégítik. Ez a gyakorlat napjainkban is megmaradt: a kártyát igénylő vállalkozásoknak az MKIK és a VOSZ pozitív véleménye kell ahhoz, hogy a bankok befogadják a Széchenyi kártya iránti kérelmüket. Az ajánlás után további három minősítésen kell az igénylő vállalkozásnak átesni, a kártyát a legtöbb esetben pár héten belül átvehetik a vállalkozók.

A Széchenyi kártya története egyértelmű sikersztori: napjainkban a magyar kkv-k mintegy negyede, körülbelül 100 ezer vállalkozás igényelt már Széchenyi kártyát. Az eredményeket az Európai Unió több szervezete is elismerte, példaként állították a többi tagország elé a "best practise" ( a legjobb megoldások) programban. A kártyát havonta átlagosan 13 ezerszer használják vásárlásokra a vállalkozások, egy átlagos költés értéke 22 ezer forintot tesz ki. A Széchenyi kártyás vásárlások havi összege Magyarországon 285 millió forintra rúg. A kkv-k a legnagyobb összegben a banki automatákból történő készpénzfelvételre használják a Széchenyi kártyákat. A készpénzfelvételek havi összege eléri 2,8 milliárd forintot.

A Széchenyi kártyás ügyfelek 27 százaléka a magyarországi kereskedelemben tevékenykedik, a második helyen az építőipari vállalkozások állnak, arányuk a Széchenyi kártyások között 15 százalék. A Széchenyi kártyás ügyfelek 82 százaléka legfeljebb 100 millió forintos éves árbevétellel rendelkezik, 14 százaléka 100-250 millió forint közötti árbevételt mondhat magáénak, csupán 5 százalékuk bonyolít le évi 250 millió forint feletti forgalmat.

Forrás: www.tozsdeforum.hu

Napjainkban a nemzetközileg is elismert Széchenyi Kártya igénylések száma elérte a százezer darabot - Hitel - betét - Szóljon hozzá!

Hitel linkajánló: hitellink.mconet.biz

Küldjön egy képeslapot ismerősének!

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu