Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.07.18. - csütörtök, Frigyes napja van.

Befektetés - hitel

Második diákhitelt is felvehetnek a hallgatók szeptembertől

2012. február 22. 16:38
Második diákhitelt is felvehetnek a hallgatók szeptembertől
A részben vagy teljes egészében önköltséges formában tanuló hallgatók a következő szemesztertől új típusú diákhitelt vehetnek fel. A Diákhitel 2 kamata két százalékos lesz, az összeget pedig a képzési költségekre lehet fordítani.
Szeptembertől vezetik be a felsőoktatási intézményekben tanuló hallgatók részére felvehető új diákhitelt. A Diákhitel 2 összeghatára nem lesz korlátozva, annak mértéke a képzési díjtól függ, másra nem is lesz fordítható. Az új diákhitelhez azok a hallgatók juthatnak hozzá, akik részben vagy teljes egészében maguk fizetik a költségtérítésük összegét. Az állam szerepvállalása miatt a kamat mértéke évi 2 százalék lesz, a törlesztést pedig a régi diákhiteltől eltérően nem 40, hanem 35 éves kortól kell megkezdeni. A törlesztőrészleteket sávokba sorolják majd, mely azt jelenti, hogy 4 és 12 százalék közötti összeget fognak levonni a jövedelemből attól függően, hogy ki mennyi pénzzel tartozik az államnak.

A képzési díjra fordíthatják a hallgatók a Diákhitel 2 összegét.

Szeptembertől akár egyszerre két diákhitelt is felvehetnek a költségtérítéses hallgatók

A Diákhitel 2 érkezésének bejelentésével egy időben a Diákhitel 1-ben bekövetkező változások is napvilágot láttak. Eszerint a régi diákhitel összeghatárát a jelenlegi 400 ezer forintról a következő félévtől 500 ezer forintra emelik. A Diákhitel 1-hez továbbra is bárki hozzájuthat, legyen szó állami támogatásban részesülő vagy költségtérítéses képzésben részt vevő hallgatóról, utóbbiak számára pedig a Diákhitel 1 és 2 akár egyszerre is felvehető lesz.

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu