Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.23. - Thursday, Dezső napja van.

Befektetés - hitel

Már közel 1500 vállalkozás igényelte a 10 milliós ingyenhitelt

2021. March 26. 10:31
Már közel 1500 vállalkozás igényelte a 10 milliós ingyenhitelt

Több mint 10 milliárd forint értékben, közel 1500 vállalkozás adott be hiteligénylést a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönre. Az MFB pontokon a Magyar Fejlesztési Bank kollégái gyorsított ütemben intézkednek, ennek köszönhetően az első folyósítások is megtörténtek. Jelenleg a következő szakasz előkészületei zajlanak, melyről részleteket még nem ismertettek.

Az MFB pontok összesítette adatait, melynek alapján közel 1500 hitelkérelem érkezett be hozzájuk. A járványhelyzet ellenére sokan érdeklődnek a hitelfelvételi lehetőségről. A kérelmek elbírálása és a szerződéskötések gyorsított ütemben zajlanak.

 

 

 

 

A legtöbb igénylés a COVID járvány leginkább súlytotta vendéglátás, turizmus ágazatból, valamint az oktatás és kulturális területen működő vállalkozások részéről érkezett. Kijelenthető, hogy a főtevékenységük szerint 55 TEÁOR kóddal meghatározott vállalkozások számára valós segítséget és megoldást jelent a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön. A kölcsönt 1-10 milliós értékhatárig, 0 százalékos kamattal, 10 év alatt kell visszafizetni.

 

Az érdeklődőknek érdemes az MFB oldalán tájékozódni, mert megtalálható minden információ, segédlet és dokumentum az igényléshez. Érdemes a dokumentumokat otthon kitölteni, mert nagyon sok időt spórolhatnak meg, ha nem az MFB pontokon kezdenek hozzá, gyorsítva ezzel az ügyintézést is. A MFB a hatékony lebonyolítás miatt közjegyzői okirat mintát is közzétett, amit a Közjegyzői Kamarán keresztül a közjegyzők is központilag megkaptak. A szükséges adatokat az MFB Pont egyezteti az illetékes közjegyzővel, az ügyfeleknek ezzel nem kell időt tölteniük.

 

Az eddigi igénylők átlagosan 9,2 millió Ft-ot vesznek fel, így elmondható, hogy az MFB megfelelően mérte fel a vállalkozások igényeit és nem indokolt a változtatás. A beérkezett igénylések alapján főleg a közép-magyarországi, dél-alföldi, nyugat-dunántúli vállalkozások terveznek/adtak be kérelmet.

 

Jelenleg a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön következő szakaszát készítik elő, melynek érdekében az MFB mindent megtesz azért, hogy a Gazdaság Újraindítási akcióterv keretében a legtöbb bajba jutott vállalkozásnak segítséget nyújtson.

 

BG.

Forrás: Portfolio

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu