Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Befektetés - hitel

Magyarország a stabil és folyamatosan növekvő gazdasága miatt vonzó

2018. May 18. 11:00
Magyarország a stabil és folyamatosan növekvő gazdasága miatt vonzó

Magyarország az amerikai Site Selection magazin rangosra alapján a világon a nyolcadik legvonzóbb befektetési, beruházási helyszín. Ésik Róbert, a HIPA elnöke szerint hazánk stabil és folyamatosan növekvő gazdasága miatt vonzó.

Arra is rámutatott, hogy az amerikai szaklap rangsorában a közép-kelet-európai régiót tekintve Magyarország áll az első helyen. Ésik Róbert, a HIPA eddigi tevékenységéről közölte, az ügynökség tavaly 96 befektetési tárgyalást zárt le sikeresen, ezek 3,5 milliárd eurós befektetést és 17 ezer új munkahelyet jelentenek az országnak.

 

Magyarország a stabil és folyamatosan növekvő gazdasága miatt vonzó

Idén már 130 céggel folytat tárgyalásokat a HIPA, ha sikeresen zárulnak, akkor az ide érkező befektetések közel 8 milliárd eurót tesznek majd ki

 

Idén pedig már 130 céggel folytatnak tárgyalásokat, amelyek ha sikeresen zárulnak, akkor az ide érkező befektetések közel 8 milliárd eurót tesznek majd ki. A HIPA az elmúlt négy évben minden évben megdöntötte a beruházási rekordokat - tette hozzá. A HIPA elnöke felidézte, hogy a nemzetközi hitelminősítők Magyarországot néhány éve még a befektetésre nem ajánlott kategóriában tartották számon.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu