Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.12. - vasárnap, Izabella napja van.

Befektetés - hitel

Létrejött a keretszerződés a Hewlett-Packard és az E.ON között

2011. augusztus 01. 00:43
Létrejött a keretszerződés a Hewlett-Packard és az E.ON között
A Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte a Hewlett-Packard-nak az E.ON és a vele egy vállalkozás-csoportba tartozó egyéb vállalkozások eszközeinek, munkavállalóinak és szerződéseinek átvételével történő összefonódását - tájékoztatott július 29-i közleményében a Gazdasági Versenyhivatal.

Hewlett-Packard GmbH (HP)

Az E.ON a HP-tól fog igénybe venni informatikai szolgáltatásokat

A Hewlett-Packard GmbH (HP) és az E.ON IT GmbH (E.ON IT) között létrejött keretszerződés értelmében az E.ON csoport Európa tizennégy országában kiszervezi az informatikai szolgáltatásokat, amelyeket ezt követően 5 évig a HP csoporttól fog igénybe venni, de a szerződés további 2 évvel meghosszabbítható lesz.
A Hewlett-Packard globális információtechnológiai szervezet, világszerte értékesítenek hardvereket, szoftvereket és szolgáltatásokat akár felhasználóknak, vállalkozásoknak és intézményeknek egyaránt.
Az E.ON cégcsoport az európai energetikai piac egyik legmeghatározóbb vállalata. Elsősorban a villamos energia és a gázszolgáltatás területén nyújt szolgáltatást. A csoporton belüli informatikai tevékenységeket, illetve azok koordinálását a tranzakciót megelőzően az E.ON IT végezte. A Gazdasági Versenyhivatalnak a tranzakcióval összefüggésben elsőként abban a kérdésben kellett állást foglalnia, hogy az a magyar jog szerint összefonódásnak minősül-e. A GVH megállapította, hogy a vizsgált ötéves, további két évvel meghosszabbítható kiszervezési megállapodás - az egyéb szerződéses rendelkezésre is figyelemmel - a versenytörvény alapján összefonódásnak tekinthető, mivel az irányítási viszonyok tartós megváltoztatását eredményezi.

Az E.ON IT GmbH standja

A GVH engedélyezte az összefonódást

A társaságok fúziójának vizsgálata során a GVH ugyanakkor arra a következtetésre jutott, hogy az összefonódás nem jár érdemi versenykorlátozó hatással - tekintettel többek között arra, hogy az érintett informatikai piacokon több versenytárs is jelen van -, ezért engedélyezte a tranzakciót.
A HP csoport az E.ON által a számítástechnikai szolgáltatások nyújtásához használt eszközöket és munkavállalókat, valamint a kapcsolódó szerződéseket is átveszi, az eszközöket a szerződés időtartama alatt szükség szerint pedig lecseréli. A HP az átvett vagyontárgyakat elsősorban az E.ON ellátására kívánja felhasználni, de a szerződés nem zárja ki az egyéb célra történő hasznosítás lehetőségét sem.

B.N.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu